UIT DE KUIP:<br>D.S.W.Z. Broach boekt in eerste jaar al overwinning in J22

Het is een team van Broach -- de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging die het wedstrijdzeilen onder studenten wil bevorderen -- gelukt om in het sterke J22 veld tijdens de Cooling down op de Braassem op het podium terecht te komen. Berend-Jan Edens, Gilbert Figaroa en David Verelst hebben met een zeer goede reeks de eerste plaats bemachtigd. "Zelf zijn we zeer verrast, zeker omdat het de eerste keer was dat we met elkaar in de boot zijn gaan zitten". Zaterdag waren er 4 races en daar voeren ze een 3, 2, 13 en een 1e plek waardoor ze vanaf zaterdag al op de eerste plek stonden. Zondag waren er eveneens 4 races. "De laatste race hebben we zelfs niet eens hoeven finishen omdat we nog geen aftrek hadden.

Onder de 53 deelnemers waren alle toppers van de afgelopen WK’s en EK’s aanwezig.

De Cooling down is de laatste wedstrijd van het J22 seizoen. De hele winter door zijn er nog wel winterwedstrijden en Broach gaat deze in de thuishaven Helius te Hellevoetsluis varen.

Uitslag:
1. Berend-Jan Edens, Gilbert Figaroa en David Verelst
2. Albert Kooijman, Leif Tom Loose, Robbert Baggers
3. A.H. den Hollander, J. van der Velden, T. van Loenhout
4. John den Engelsman, Sven Machielsen,Richard v Rij, Bram van Hooijdonk

Voor volledige uitslagen zie ook www.broach.nl, www.j22.nl of www.braassemermeer.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: