UIT DE KUIP:<br>Runaway 3e plaats "Classics" op 75ste verjaardag Draak

ST TROPEZ (FRA) - Tijdens de week van 9-16 oktober overspoelden zo’n 270 Draken de baai van St-Topez.
Een ellenlange startlijn van St-topez tot St-Maxim. 3 vloten. In de groep "Classics" haalde de Runaway van Oostendenaar Thibaut D’Hoest een mooie 3e plaats, hij had Michel Lefebvre en diens vrouw Marielle Dobbels uitgenodigd voor deze unieke wedstrijd.

Nog een prachtige Belgische verschijning in deze houten reeks was de Elan, ooit de Draak van Koning Boudewijn en helemaal volgens origine gerestaureerd door Zeebrugsche scheepsbouwer/eigenaar Jan Vandamme. Hij voer samen met Stan Spada en Carl Odent, president van de Belgische Drakenklasse. Zij haalden een zeer respectabele 8e plaats.

Een 3e houten Draak uit Oostende was de Boentje II, bemand door 3 gedreven junioren: Xavier Vanneste, Peter De Gryse en Fabrice Delahaye.

In de "plastics" vloot was het Tenace met Dirk Rens, Robert Drontman, en Bruno Deryckere die heel constant aan de top zeilde. In de laatste reeks echter deed een blackflag deze jongens uit Antwerpen de das om.

Op donderdag werd een reeks gevaren met alle 270 Draken samen. Heel wat bekende namen uit de zeilerswereld waren paraat voor deze unieke wedstrijd. (Zie op www.intdragon.org bij list of entrees…)
Onder andere Jacques Rogge die voor de gelegenheid een Zwitserse Draak stuurde.
Er stond die dag een goeie 4bft. De start was simpelweg spectaculair. Het vergde een gedisciplineerde stuurkunst om ongehavend deze reeks uit te varen. Boeirondingen waren levensgevaarlijk. Aanvaringen alom, bemanningen die in de lucht gekatapulteerd werden, masten die in no time sneuvelden…
Ondanks deze incidenten was het een geslaagd evenement voor de Drakenklasse in het algemeen. Kortom één groot Drakenfeest !!!

Foto vlnr:Michel Lefebvre, Marielle Dobbels,Thibaut D’Hoest

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: