PROVANT CUP:<br>Jonge zeilertjes proeven van wedstrijdzeilen

  • Author: entityone
    Date: wo, 20/10/2004 - 10:28

ANTWERPEN (BEL) - De organisatie van WaterkAntwerpen slaagde er nu al voor de derde maal in om met de Provant Cup een evenement op poten te zetten dat jongeren de kans biedt om in ‘real time’ te proeven van het wedstrijdzeilen. Dit lovenswaardige initiatief werd dit jaar ondersteund door een twaalftal jachten die daags na de Antwerp Race nog in staat bleken om een namiddagje ‘just for fun’ -maar met niet minder enthousiasme- te wedstrijdzeilen op de Antwerpse rede.

De boten werden ingedeeld in twee groepen: een aparte groep voor de vijf aanwezige halftonners, en een groep voor de andere boten zoals de 11 MODs, de X-99s, Melges, Mumm en Maxfun. De wedstrijdleiding slaagde erin om een vijftal manches te laten zeilen: korte banen met een indewinds en een voordewinds rak. De niet echt talrijk opgekomen jongeren werden door de begeleidende rubberboten verdeeld onder de vloot na de eerste manche. De wind was ook op de afspraak en zorgde bij momenten voor wat animo, net zoals de start- en keerboeien een enorme aantrekkingskracht bleken uit te oefenen op verschillende deelnemende boten…

Iedereen genoot van het ‘close-contact’ racen in een schitterend decor. Dat dit evenement niet meer succes kent bij zeilend België is toch wat raar. De deelnemers werden door de organisatoren echt in de watten gelegd: ontbijt- & ochtendkoffie-afspraak in Bar du Port (met gratis koffiekoeken van het huis), lunchpakketten aan boord afgeleverd, heerlijke soep ’s avonds tijdens het bekendmaken van de uitslagen in de RYCB… Meer moet dat niet zijn. Volgend jaar weer van dat.

Provant Cup

Provant Cup

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: