AANKONDIGING:<br>25ste 6 Uren van de Nieuwe Meer voor Lasers

AMSTERDAM (NED) - Op 14 november a.s. wordt voor de 25ste keer het grootste zeilevenement van Amsterdam gehouden. Op de Nieuwe Meer vindt dan de 6 Uren van de Nieuwe Meer plaats; een zeilwedstrijd voor de Olympische Laserklasse, georganiseerd door de watersportvereniging De Koenen.
De Laser is een eenmansboot. Het bijzondere van de 6 Uren is dat de Laser dan door twee stuurmannen of -vrouwen gevaren wordt. Na elke ronde wisselen zij en het team dat in 6 uur tijd de grootste afstand aflegt, is de winnaar. Het is een soort Le Mans voor zeilboten. De start is om 10.00 uur ’s morgens en de finish is rond 16.00 uur.

De wedstrijd is voor toeschouwers goed te volgen en de wissels bij de steigers van De Koenen zijn vaak spectaculair. De actuele stand wordt in het clubhuis van De Koenen bijgehouden.
Er doen zo’n 70 teams mee en dat geeft spanning en van tijd tot tijd sensatie. Tal van topzeilers, ook uit andere klassen, zetten hun beste beentje voor. Zij strijden om de hoofdprijs. Andere prijzen zijn er voor de Masters (ouder dan 35 jaar), de lichtere zeilers in de Laser Radiaal en de jeugd in de Laser 4.7 en de Laser Pico.

Vijfentwintig jaar geleden begon buurvereniging De Schinkel met dit evenement. Na een aantal jaren nam De Koenen het over, toen de organisatie te veel werd voor de vrijwilligers van De Schinkel. De 6 Uren groeide uit tot een groot zeilevenement met een deelnemersveld van ruim 70 boten. Groter kan het evenement niet worden, want bij 75 deelnemers is de ruimte op de Nieuwe Meer en bij de steigers op.

Watersportvereniging De Koenen vindt u aan het Jollenpad in Amsterdam Buitenveldert, vlak achter het hoofdkantoor van ING. Borden wijzen u van daar af de weg.

W.V. De Koenen, Jollenpad 13, 1081 KC Amsterdam wedstrijdcommissaris
Tel. 020-6796819 / E-mail: wedstrijden@wvdekoenen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: