BK Ponant zeilen Plate Taille

PLATE TAILLE (BEL) - Het BK Ponant zeilen had normaal moeten gezeild worden tijdens het eerste weekend van september. Door gebrek aan wind kon dit toen niet doorgaan. Het werd uitgesteld naar het weekend van 16 en 17 oktober.
Er stond een 3-4 beaufort, het was koud en miezerig en er konden 6 wedstrijden worden gevaren. De buitenlanders, die normaal in grote getale naar België afzakken, lieten het afweten. Op deze manier werd het een "echt" BK.

De wedstrijd werd gedomineerd door het team Van Laer P-Defroidemont E, dat 5 van de zes wedstrijden op zijn palmares schreef. Ze werden net als vorig jaar Belgisch Kampioen.

Het team De Pauw G-Kowal E werd verdiend 2e, net zoals vorig jaar.
Het team Jourquin K-Van Ishoven P werd verdienstelijk 3e.

Verdere informatie kan men terugvinden op volgende websites: www.ponant.org en //habe.hogent.be/ponant

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: