72 voet lang jacht breekt kiel en kapseist

SYDNEY (AUS) - Op 26 oktober knalt het 72 voet lange zeiljacht SPIRIT op de rotsen in Sydney Harbour. Ongelukkig breekt de 20 ton zware kiel van de romp en het zeiljacht verliest haar volledige stabiliteit om overeind te blijven. Gevolg de SPIRIT kapseist in no time! Niemand van de 12 koppige bemanning geraakte tijdens dit incident gewond.
Een sleepboot kwam eraan te pas om het zwaar gehavend zeiljacht weg te slepen.

De SPIRIT werd op dat ogenblik gesponsord door de Britse krant Financial Times. Een domper op de rekening, ze hadden het zeiljacht gecharterd als onderdeel van een marketing campagne om de lancering van de krant in Australië kracht bij te zetten.

Foto: © Tim Wimborne/Reuters

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: