Q-Cup finale 2004

ANTWERPEN (BEL) - Zaterdagochtend 23 oktober verzamelden maar liefst 73 Optimisten aan het Galgenweel (RYCB) voor de Finale van de Q-CUP. Na de skipersmeeting gingen de maar liefst 73 enthousiaste jonge zeilers dapper het water op voor een stevige portie zeilactie.
’s Morgens werden er 2 reeksen afgewerkt die telkens ongeveer een uurtje duurden. Mede door de krachtige wind werd dit een natte ervaring voor sommigen wat hen niet tegenhield om verder te doen met steun en peptalk van de deelnemende rescue teams (RYCB, KLYK en VVW Galgenweel).

Als middagmaal kreeg iedereen lekkere warme soep aangeboden door de RYCB. Na een uurtje van relatieve rust vlogen de zeilers er terug in om nu’s middags drie reeksen te zeilen. Rond 16u was de finale gevochten en konden de bootjes terug de loodsen in of de trailers op.

De RYCB en de VYF zorgden ervoor dat niemand met lege handen naar huis hoefde te gaan dankzij de sponsors Q8, Auto-Terminus, Victory, KBC en Decathlon. De wisselbeker voor eerste overal (wedstrijdzeiler) was Tom Pelmaeckers (Broechem) die dan ook met het nieuwe wedstrijdzeil van Victory ging lopen. De winnaar in het klassement van de recreanten (eerste van de Q-CUP) was Stijn Van Hoye van de VVW-Inside.
Het clubklassement (De wisselbeker voor de club met de meeste zeilers) was voor de zeilclub Hofstade. Alle deelnemende zeilers en de organisatie kan tevreden terugblikken op deze mooie finale.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: