GOOFY RACES:<br>Winterzeilwedstrijden op de Oosterschelde

COLIJNSPLAAT (NED) - Afgelopen zaterdag ging op de Oosterschelde voor de Haven van Colijnsplaat voor het 21ste jaar de Goofy Race van start, de 1ste wedstrijd van het seizoen 2004 - 2005 met een deelnemersveld van 83 schepen uit Belgie, Nederland en Duitsland.
Een echte winterwedstrijd was het nog niet met hagel, sneeuw en regenbuien waar de Goofy Race om bekend staan, maar met een heerlijk najaar zonnetje en de wind zuid tot zuidwest 5 tot 6 en 17 graden op thermometer.
Tijdens de after-sail in de Yachtclub van de W.S.V. Noord Beveland werden de winnaars van de verschillende klassen bekend gemaakt.

In de ORC- club klasse (26 deelnemers) ging de eerste prijs naar de SULA van Wim Huiszoon uit Middelburg, de SULA zette hier bij de toon voor het komende seizoen met zijn eerste overwinning van dit seizoen, hoewel de concurrentie niet heeft stil gezeten en er toch een aantal nieuwe schepen zijn bij gekomen. De tweede plek was voor de TROJAN van dhr. Debaecke, de derde plek was voor de KOEK’S GANG van Luc Feremans

In de IMS klasse (22 deelnemers) won de CHECKMATE (BH 41) van Peter de Ridder voor de STORTEMELK (X43), van Frans de Vries-Lensch en een mooie derde plek voor de WEERGA (IMX40) van Wessel Liezenga uit Middelburg.

Er werd ook weer gestart in een eenheidsklasse voor de First 31.7 waar 4 schepen aan de start kwamen, de eerste prijs was voor de VILLA FIRST van Adrie van de Velde.

In de ongemeten klasse (33 deelnemers) was de eerste prijs voor de PEPPER van Stef Bastenie

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 6 november, de start is om 12.00 uur.

DE UITSLAGEN:
IMS
ORC-Club
Ongemeten
First 31.7

Start IMS: Gotcha!
GOOFY RACES start IMS

Start ORC-Club:
GOOFY RACES start ORC-Club

Start Ongemeten:
GOOFY RACES start Ongemeten

De website van de Goofy Races

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: