T4 SAILING TEAM:<br>Jeugdzeilers op bezoek bij gerenommeerde zeilmaker

  • Author: Ice
    Date: vr, 08/10/2004 - 20:10

ANTWERPEN (BEL) - Op woensdag 6 oktober was het voor de jeugdzeilers van het T4 Sailing Team een zeer leerrijke dag. In de top notch basis van de North Sails zeilloft te Deurne (BEL) kregen ze alle ins en de outs van het zeilen maken op een zilveren plateau aangeboden door Maxim van Pelt de zeilmaker van dienst.

Ann Sophy, vorig jaar nog 3de op het WK Cadet wedstrijdzeilen, was aangenaam verrast met de leerrijke ervaring. We mochten zelfs Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer begroeten. Sebbe heeft naar eigen zeggen nooit zulke initiatieven mogen meemaken en kan zulke projecten dus alleen maar luid toejuichen. Hij stond er toentertijd alleen voor en is nu nog altijd de loodgieter van zijn eigen succesvolle zeilcarrière. Over een eventueel peterschap met het T4 Sailing Team kon hij zich nog niet uitspreken maar dat een goede basis voor een zeilcarrière een must is, daar is hij zeker van.

Michael Pirenne, Belgisch nationaal trainer Cadet, 420 en 470 tracht het kersverse T4 Sailing Team met man en macht te ondersteunen. Hij is de steen legger en wil een fatsoenlijke en degelijke opleiding starten voor jeugdzeilers die er voor willen gaan.
Zijn belangrijkste taak is voorkomen dat de kennis en ervaring die onze jeugdzeilers opdoen in hun open boten carrière niet verloren gaat door gebrek aan ondersteuning.
Kennis doorgeven door te blijven zeilen en de stappen voorwaarts haalbaar maken voor de jeugd zijn dan ook prio op zijn takenlijst.
Hij vertelt ons ook dat met behulp van voldoende sponsoring de kicks en grenzen van het wedstrijdzeilen voor de jeugd makkelijker kan verleggen en hoopt zo dat vele doorstromen naar de zeer competitieve kielboten en misschien zelf een Olympische campagne ambiëren.

Dat zulke campagnes veel sponsoring vergen moeten we niet onder stoelen of banken schuiven en wil daarbij ook met het T4 Sailing Team deze complexe materie overbrengen aan de jeugdzeilers die er voor willen gaan.

Ter titel van inlichting wil ik nog melden dat tijdens de Provant Cup, jonge zeilers en zeilsters de kans krijgen om met een vloot moderne en minder moderne racemachines mee te varen en zo kennis kunnen maken met het leven aan boord van een kajuitzeiljacht. Heb je zin om mee te varen schrijf je dan zo snel mogelijk in op de website van de Provant Cup.

Het ganse Clubracer Racing Team wenst Michael Pirenne en zijn medewerkers veel succes met dit schitterend jeugd initiatief. De startvelden kunnen er alleen maar groter door worden. Wij hopen in de toekomst vele jeugdige grootheden bij ons aan boord te mogen verwelkomen. SUCCES!

foto's © Clubracer.be
T4 Sailing Team
T4 SAILING TEAMT4 SAILING TEAM

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: