ARUBA HEINEKEN CATAMARAN REGATTA:<br>Eerste overwinning Brouwer/Godefroid

ARUBA - Op woensdag 10 november behaalden Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid (BEL) hun eerste overwinning tijdens de Aruba Heineken Catamaran Regatta. Het Tornado-duo klom vandaag op naar de derde positie overall. Team Larsen/Pols gaat nog aan de leiding, maar met Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren in het kielzog.

De dag startte bewolkt en regenachtig. Tegen de tijd dat het optuigen begon, kwam de zon tevoorschijn en kreeg het zeewater weer de gebruikelijke azuurblauwe kleuren. Er stond een aanlandige wind van circa twaalf knopen en een flinke deining. In de middag nam de wind toe tot vijftien knopen.

Godefroid: "Ik ben verrast"
"Ik ben verrast dat we in de top meedraaien", zei Sebbe Godefroid (BEL) nadat hij en Carolijn Brouwer de overwinning in race zeven pakten. Wijzend naar Hans Bouscholte en met een glimlach op zijn gezicht: "Hij liet ons voorgaan." De twee teams voerden een hevige strijd tot aan de finishlijn. Godefroid over hun winst: "We hadden een goede start, maar Hans zat ons op te jagen. We maakten een foutje met het inschatten van de lay line van de gate, dus kwam hij ervoor. In het laatste spinnakerrak ging er bij Hans iets fout en konden wij weer bij hem komen. We gingen redelijk tegelijk door de gate en kozen beiden voor een andere zijde. Uiteindelijk konden wij net winnen." Bouscholte en Van Wieren zegevierden in race zes, gevolgd door Richard Allen en Simon Farren. Door de zwakkere wind hadden Brouwer en Godefroid meer problemen. Godefroid: "Ik kon onder spinnaker niet in trapeze staan, waardoor we het moeilijk vonden om druk te zoeken. Met die golven is het ook niet gemakkelijk om de boot op snelheid te houden." Ze finishten als vierde. Larsen/Pols werden twee keer derde. Het gat tussen hen en Bouscholte/Van Wieren is slechts vier punten, dus de strijd is nog niet gestreden.

Moeilijk zeilen
Hoewel de deelnemers enthousiast terugkeerden van het water, was het voor sommige teams moeilijk zeilen met de krachtige wind en deining. Het resultaat was enige materiaalschade. John Beech en Andrew Brett (GBR) sprongen door het grootzeil van hun Spitfire. Rodolphe Gautier en Axel Meyer (SUI) raakten de Nacra F18 van Gunnar Larsen en Xander Pols tijdens de gijp. Beide teams hadden een gat in de romp, maar alleen de Zwitsers moesten opgeven. Larsen/Pols vervolgden hun race met extra liters water. Pols: "Het moet zeker dertig tot veertig liter geweest zijn. We konden de boot bijna het strand niet meer optrekken." Twee lokale teams kwamen eveneens in aanvaring met elkaar.

Van Alinghi naar Ventilo
In oktober won de Zwitser Yves Detrey Act 3 met the Alinghi. Deze week bemant de America’s Cup zeiler bij Michael Vaucher op de Ventilo F20. Detry: "We hebben vrij tot maart, dus dit is mijn zeilvakantie voordat het skiseizoen begint. Normaal vaar ik gewoon voor de lol met de Ventilo op het meer van Genève." Het tweetal staat als beste team uit Zwitserland op de twintigste plek. Detrey: "We zitten steeds voor de andere Zwitsers, dus het gaat goed. We hebben twee races gemist door materiaalpech. En we hebben een slechte rating."

Morgen staan een korte baanwedstrijd en de traditionele langeafstandsrace op het programma. Dan een biertje van sponsor Heineken en in de avond een strandfeest.

De Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Heineken, het Arubaans Toeristenbureau, Hapag Lloyd, Holiday Inn, Does & Cadushi, KLM, TNG en Magic Marine.

Top vijf na 7 races en een aftrek:
1. Nacra F18 / NED - Larsen / Pols, 11 punten
2. Tornado / NED - Bouscholte / Van Wieren, 15 punten
3. Tornado / NED - Brouwer / Godefroid, 24 punten
4. Spitfire / GBR - Sproat / Burke, 28 punten
5. Tornado / NED - Morret / Smissaert, 38 punten

Fotografie: Ingrid Abery

Voor meer info, dagelijkse videobeelden en resultaten, surf naar www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: