UIT DE KUIP:<br>Hans en Ruurd winnen de Aruba Heinekenregatta 2004

ARUBA - Het wedstrijdverloop: Zondag 6 november stond er een stevige passaatwind, windkracht 5-6. De Jetlag deed zijn werk want in de eerste manche sloegen we om en in de 2de manche scheurde de fok. Larsen scoorde 2 maal een eerste plaats.
Maandag de 7de ging het veel beter, 2 maal 1 en 1 maal 2, overall 2de. De strijd was hard met de andere Tornados en op handicap was het steeds afwachten hoe het uitpakte tegen de F 18’s en de Spitfires. Richard Allen zeilde een goede wedstrijd en ook Mischa Heemskerk voer een puike wedstrijd. De passaatwind nam af en een depressie uit Venezuela ging het weerbeeld verstoren.
Dinsdag de 8ste. Westenwind kracht 4-5 met korte golfslag en regen.
De start was 2 maal aan de pin en Carolijn Brouwer voerde dit perfect uit. Door goede bootsnelheid, gezonde tactiek en snelle manoeuvres rolden we iedereen in manche 6. In manche 7 werd het een nek aan nekgevecht met Carolijn en Sebbe. Op de finish pakten ze ons, een 1 en een 2 voor ons. Larsen 2 maal 3, alles is nog mogelijk in de eerste 5.
Woensdag 10 november. Weinig wind uit het westen. We varen 1 wedstrijd die ongeldig wordt verklaard door een onduidelijke afkorting. Donderdag 11 november.
Bou is jarig (42) en we vieren dit met een mooie overwinning in licht weer. Grote Cumulonimbi wolken zorgen voor grote shiften en enorme drukverschillen. Met wat geluk komen we goed uit in het eerste rak en daarna verdedigen we onze voorsprong. Mischa Heemskerk wordt 2 en Richard Allen (GBR) wordt 3.
We staan nu 1 in het klassement, Larsen 2 en Brouwer 3.
Vrijdag 12 november. Nog steeds weinig wind, de passaatwind wil niet terugkomen, dus varen we weer een lichtweerwedstrijd met 3-7 knopen wind.
De Zwitserse Ventilo's laten zich zien, maar in het eerste voordewindse rak gijpen we in een mooie windbaan en nemen de leiding. In het laatste aandewindse rak varen we een outside banana (buitenbocht door lift) van 40 graden.
Overstag en verlies pakken. We liggen nog net voor maar met iedereen vlak bij ons. Voor de wind kachelen we weer weg en ook deze wedstrijd winnen we.

Edwin Lodder heeft een perfecte organisatie weggezet en op de website waren iedere dag videoverslagen te zien. Ook voor meer info en foto’s. Voor Sport-track.com hebben we live Tracking en Tracing getest in samenwerking met de lokale telecomprovider Setar. Middels GRPS signalen was een try out lange afstandsparcours live op internet te volgen.
Volgend jaar kunnen waarschijnlijk alle wedstrijden live op internet gevolgd worden.Om dit evenementkomt steeds meer publiciteit. Naast de lokale, Nederlandse, Engelse en Zwitserse media was zelfs een TV ploeg uit Columbia aanwezig.(Televisio Pacifico)

Rondje Aruba
Door de wisselende omstandigheden hebben we geen recordpoging om het eiland gewaagd. Volgend jaar hopen we de recordtijd van 3 uur en 30 minuten aan te vallen.

Engeland (Ramsgate)- België (Zeebrugge)
In december staat de volgende uitdaging op het programma. Met onze Bou 25 catamaran binnen 5 uur de 65 zeemijl van Ramsgate naar Zeebrugge afleggen.
De poging zal op Sport-track.com en Bouscholte.com te volgen zijn. Nu eerst Fiësta op Aruba.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: