KORTE ISAF BERICHTEN:<br>Europe en Mistral Olympische klasse af

De ISAF, dat is de internationale zeilfederatie heeft op haar jaarlijkse bijeenkomst -dit jaar in Kopenhagen- beslist dat de Europe en de Mistral niet weerhouden zullen worden als olympische klasse voor de Spelen van 2008.
De soloboot voor vrouwen wordt vervangen door de Laser Radial, de officiële zeilplank voor 2008 is er eentje van Neill Pryde. Leuk detail: van deze laatste zijn er tot op heden nog maar drie prototypes gebouwd...

Sadi Claeys (BEL) géén ISAF-voorzitter
Sadi Claeys, in een ver verleden nog voorzitter van ons KBYV en tegenwoordig actief binnen de ISAF, heeft het in de stemming voor een nieuwe voorzitter van de ISAF niet gehaald tegen de Zweed Göran Petersson.

ISAF Racing Rules of Sailing and Equipment Rules Of Sailing 2005-2008
De nieuwe regels voor Wedstrijdzeilen 2005-2008 gaan vanaf 1 januari in voegen.

Links:
ISAF Racing Rules of Sailing 2005-2008

ISAF Equipment Rules of Sailing 2005-2008

ISAF Rules and Regulations Microsite

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: