Olympische Yngling traint tweede weekend op Medemblik

MEDEMBLIK (NED) - De kogel is door de kerk. Afgelopen week vergaderde de ISAF over het Olympisch programma voor de Spelen van 2008. Daarin behield de Yngling haar Olympische status in de kielbootdiscipline voor vrouwen. Dat betekent dat de plannen van het Watersportverbond omtrent een nieuw project Yngling steeds concreter worden. De eerste stap daarin is het aantrekken van nieuw talent in de klasse om tot een groep van zeilsters te komen waarop een Olympisch traject gebaseerd kan worden. Daartoe wordt tot en met 19 december 2004 ieder weekend in Medemblik getraind.

Afgelopen weekend was het tweede trainingsweekend in de Yngling. Drie boten voeren rond, het maximum aantal dat de voorkeur heeft om alle zeilsters ieder voldoende aandacht te kunnen geven. Zaterdag was een buiig dagje met redelijke wind, rond de 17 knopen. De training werd die dag gegeven door Ynglingzeilster Janneke Hin en door Jacco Koops, die de dag ervoor zijn Master Coach diploma in ontvangst had genomen. Zondag stond er aanmerkelijk minder wind. De training werd toen verzorgd door 470-zeilster Marjon Kooistra samen met bondscoach Jaap Zielhuis.

Trainers en zeilsters lijken enthousiast over de opzet. ‘Er wordt veel geleerd, de inzet is groot en de mensen zijn positief’, aldus Jaap Zielhuis. ‘Nu we zeker weten dat de Yngling Olympisch blijft voor de vrouwen, kunnen we bij het Watersportverbond weer een stapje verder zetten’.

Iedereen die geïnteresseerd is in de Yngling, kan zich via een mail aan het Watersportverbond opgeven. Het te gebruiken emailadres hiervoor is henneke.stavenuiter@watersportverbond.nl De trainingen gaan door tot en met het weekend van 19 december en vinden ieder weekend plaats vanuit het internationaal zeilcentrum in Medemblik.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: