Recordjager Francis Joyon weer op weg

  • Author: entityone
    Date: di, 16/11/2004 - 18:42

Francis Joyon, die in het voorjaar het solorecord om de wereld nog scherper stelde, is sinds vorige week woensdag met zijn IDEC weer op recordjacht. Deze keer heeft deze sympathieke Fransman zijn zinnen gezet op het traject Cadiz-San Salvador (Dom. Republiek). Dat record staat sinds 2003 op naam van Steve Fossett (met bemanning en PLAYSTATION) die het van de 110-voets cata CLUB MED en Grant Dalton afsnoepte. Francis Joyon hoopt met zijn IDEC tegen zondagavond in San Salvador te zijn, zodat zijn (hopelijk) recordoversteek rond de 10 dagen komt te liggen. Hij wordt, behoudens pech, de houder van het eerste solo-record op dit traject.

www.trimaran-idec.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: