Olympische Yngling traint derde weekend<br>Yngling

MEDEMBLIK (NED) - Het gure weer was afgelopen weekend voorspeld. Maar eenmaal aan de slag, viel de kou best mee. Ondanks af en toe een heftige bui (met name op zaterdag) kon de training in de Yngling dus prima doorgang vinden. Er werd gevaren in drie boten die in Medemblik voor de zeilers beschikbaar zijn. De trainingen zijn opgezet met het oog op een nieuwe Olympische periode in de Yngling.

Bijna 40 aanmeldingen heeft het Watersportverbond inmiddels ontvangen. Het doel van de training is om zeilsters in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met of zich verder te ontwikkelingen in de Olympische Yngling. Vanaf april 2005 is het doel om met een nieuwe groep Ynglingzeilsters een nieuw, full time project te starten richting Olympische Spelen van 2008 in China. Het streven is om met een achttal vrouwen een team te vormen, dat zich voltijd voor het project inzet. De groep zal worden aangestuurd door een vaste trainer/coach. Beschreven opzet moet de continuïteit van het zeilprogramma vergroten en daarmee de ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van materiaal en techniek. De investeringen moeten tot betere resultaten leiden met uiteindelijk doel een gouden plak in 2008.

Afgelopen weekend namen onder andere 470-zeilsters Anora Stavenuiter en Mandy Mulder deel aan de training. Beiden waren enthousiast over de Yngling. Mandy: ’het is veel leuker dan ik had gedacht. Je moet hard werken in de boot en dat is met drie mensen hartstikke leuk.’ Ook Anora was positief. ‘In de 470 stuur ik altijd, maar ik vond het voordek in de Yngling ook wel heel gaaf om te doen.’ Het Watersportverbond is blij met de enthousiaste reacties. Jaap Zielhuis: ‘we willen verder met een krachtige, nieuwe ploeg in de Yngling. Talentvolle vrouwen die niet alleen graag wí­llen maar er ook hard voor kunnen werken. Met de trainingen in Medemblik krijgen we een beeld van het potentieel en kunnen we met elkaar bekijken voor wie een vervolgtraject bespreekbaar is.’

Ook de Ynglingzeilsters uit de vorige Olympische periode zijn bij de training betrokken. Zaterdag was Klaartje Zuiderbaan bij de training aanwezig, terwijl zondag de trainingen werden versterkt door Petronella de Jong en Hanne Buis. De trainingen worden gegeven door Janneke Hin en Jaap Zielhuis. Van de zes Ynglingvrouwen uit de vorige Olympische periode willen een aantal door naar de periode tot aan Beijing.

De trainingen gaan door tot en met het weekend van 19 december en vinden ieder weekend plaats vanuit het internationaal zeilcentrum in Medemblik. Heb je interesse, stuur dan een email met je gegevens naar Henneke.stavenuiter@watersportverbond.nl onder vermelding van de data die je beschikbaar bent.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: