Nicorette laat decadent masttransport uitvoeren

  • Author: Ice
    Date: do, 25/11/2004 - 10:25

SYDNEY (AUS) - Gisteren konden de passagiers aan boord van een ferry boot in Sydney Harbor van een uniek spektakel genieten, ze zagen boven hun hoofden een wel 38 meter lange en 456kg zware mast boven het water vliegen, bengelend aan een helikopter.

Dit uniek masttransport was in opdracht van het NICORETTE syndicaat. Deze mast gaat dienen voor hun nieuwe NICORETTE 90 voets super maxi racer, gebouwd uit een volledig sandwich carbon constructie met 30mm Nomex core.

Deze Nicorette werd ontworpen door het Nederlands bedrijf Simonis/Voogd en gebouwd door Boatspeed in Sydney en een eigen team van
bouwers onder leiding van Petri Vainio.

Maarten Voogd vertrekt volgende week vrijdag naar Sydney, hij vaart natuurlijk mee met de NICORETTE en heeft Clubracer een verslag vanuit de kuip belooft tijdens de Sydney Hobart Race.

De boodschap van het NICORETTE team staat voor een rookvrije wereld, gesticht in 1991 door Ludde Ingvall en in 1993 gestart met een high profile ocean racing team, ze zijn van plan om de komende Sydney Hobart Yacht Race te winnen.

Meer informatie over de boot en nog meer foto’s van de boot en het unieke mast transport kan je
vinden op www.bigboatracing.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: