Peter de Ridder wint Conny van Rietschoten Trofee

ROTTERDAM (NED) - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 24 november 2004 is de winnaar bekendgemaakt van de Conny van Rietschoten Trofee 2004. Uit een viertal genomineerden koos de jury de zeezeiler Peter de Ridder.
Het juryrapport meldt: 'Peter de Ridder, eigenaar van de Mean Machine, vestigde al meteen aan het begin van dit jaar veelvuldig de aandacht op zich. Sinds januari won De Ridder toonaangevende series als de Key West, SORC, Coup de France en het Europees Kampioenschap. In Amerika zeilde hij in de Farr 40, in Europa in de Mumm 30. In beide klassen wordt op het allerhoogste niveau gezeild en geldt de regel dat de eigenaar zelf moet sturen. Ook wist hij dit jaar de Nieuw-Zeelandse zeiler Russell Coutts achter zich te laten in de 'Seahorse Sailor of the Month' competitie. Hij werd daarbij door het lezerspubliek van dit gerenommeerde internationale zeiltijdschrift gekozen met 86% van de stemmen. Daar waar Peter vroeger het sturen altijd overliet aan een professionele stuurman heeft hij sinds vorig jaar zelf het roer in handen genomen. Niet zonder succes! In 1997 en 1999 werd Peter ook al eens genomineerd.'

De Trofee is aan Peter de Ridder uitgereikt in de Sociëteit van de Rotterdamse Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas', in het bijzijn van eenieder die in de wedstrijdzeilwereld een rol van betekenis vervult.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: