QUARTER TON CUP:<br>IOR-wedstrijdjachten opnieuw in de lift

  • Author: entityone
    Date: ma, 29/11/2004 - 20:16

COWES (GBR) - Volgend jaar organiseert de Britse Royal Corinthian Yacht Club uit Cowes voor het eerst sinds jaren weer een heuse Quarter Ton Cup, ongetwijfeld geïnspireerd door het succes dat de organisatoren van de Half Ton Cup in Nieuwpoort mochten ondervinden.

De Quarter Ton Cup gaat door van 15 tot 18 juni in Cowes, en de deelnemers krijgen als afsluitende wedstrijd een rondje Wight voorgeschoteld. Als dat niet tot de verbeelding spreekt…

Net zoals de halftonners beleefden de kwarttonners hun hoogdagen in het IOR-tijdperk, met scheepjes getekend door de groten der aarde zoals daar zijn Bruce Farr, Philippe Briand, Ron Holland, Jean Berret, Michel Joubert, Daniel Andrieu, Jacques Fauroux, Doug Peterson, Tony Castro… Fameuze wedstrijdbootjes zagen in die tijd het levenslicht en wie tegenwoordig af en toe eens wat internationale wedstrijduitslagen doorpluist, merkt allicht dat ze nog steeds meetellen de Manzanita’s, Bullit’s, Eyghthene’s, Drifters, … Die-hards uit die tijd herinneren zich nog vast wel de Quarter Ton Cup in Nieuwpoort in 1984 met ondermeer de HAGAR van Johan Teuwen en de uiteindelijke winnaar, de Noordfranse COMTE DE FLANDRES.

De laatste Quarter Ton Cup vond plaats in 1996 in het Duitse Travemunde.

Meer info kan u aanvragen bij de RCYC in Cowes:

Royal Corinthian Yacht Club
The Parade
Cowes
Isle of Wight, PO31 7QU
Tel +44 1983 293581
Fax +44 1983 294385
cowes@rcyc.com

In de hoop u daar allen talrijk te mogen begroeten…

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: