UIT DE KUIP:<br>Daikin zet eerste stap opweg naar IMS 1

De komende maanden worden spannend voor het team van de Daikin Airco. Na drie succesvolle jaren te hebben gevaren met de HOD 35 is het Daikin Sailing Team bezig zich voor te bereiden op een overstap naar de IMS 1. Deze maand is de snelle Rob Humphreys 35-voeter te koop gezet, en zullen nog een aantal belangrijke beslissingen moeten worden genomen.

In de afgelopen drie jaar heeft het Daikin Sailing Team (ook bekend als het Havoc Sailing Team, naar de oorspronkelijk naam van de boot) continu vooraan gevaren in de IMS 2 in Nederland (Verbondsbezem 2001 en 2004, NSR 2003 en 2004, 2e tijdens 2003 Rolex Fastnet, 24-uurs 2003). Met deze sportieve successen in het achterhoofd ontstond de gedachte om ook eens de kansen van het team te meten in de ‘Koningsklasse’ van het zeezeilen, de IMS 1, of in de woorden van eigenaar Frans van der Heijden : "In de IMS 2 is het aantal echt competitieve boten vaak beperkt, wij zijn als team op zoek naar een nieuwe uitdaging in een klasse met meer goede boten"

Na maanden van voorbereidingen op papier is deze maand de eerste stap gezet met het in de verkoop zetten van de huidige boot van het team. Daarnaast is het team druk bezig met het bekijken van de opties voor een nieuw schip. Binnenkort vertrekt een delegatie van het team naar Barcelona om daar een aantal Botin&Carcreek ontwerpen te bekijken. "Die schepen varen daar in de top van de IMS, enig nadeel is dat ze meer berekend zijn op licht weer, hierdoor zijn misschien een aantal aanpassing nodig", aldus tacticus Maurice.

Een grotere boot betekend ook een groter team, en niet alleen omdat er aan boord meer te doen is, "We willen onze aanpak verder professionaliseren, maar aangezien we allemaal een volledige baan hebben naast het zeilen moeten we het dus hebben van een groot vast team" legt genua trimmer Robert Leefmans uit. De huidige kern van 8 man zal ook worden uitgebreid om meerdere buitenlandse campagnes per jaar te kunnen varen.

Al met al moet er dus een hoop gebeuren deze winter. Als alles loopt zoals gepland zal er begin volgend jaar een hernieuwd Daikin Sailing Team aan de start van de Nederlandse wedstrijden verschijnen!

www.havoc.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: