ROND DE WERELD … weer naar<br>"de tijd van toen"

  • Author: entityone
    Date: do, 04/11/2004 - 14:09

De World Cruising Club, onderdeel van Challenge Business, kondigde in het begin van dit jaar op de London Boat Show hun nieuwste zeilrace aan: de Corinthian Challenge (Corinthian staat voor ‘amateurbemanningen & -boten’).
Sir Chay Blyth, een al wat ouder monument van het Engelse zeezeilen, wilt met het idee van deze nieuwe zeilrace de romantiek en heroïek van de eerste Withbread races weer tot leven brengen.

De race start in september 2006 en volgt de oude route van de Withbread (Portsmouth-Kaapstad-Auckland-Rio-Portsmouth), met extra stops in Perth (Australië) en de Caraïben. Ondanks het feit dat het beeld van een 50-ton zware maxi die door de golven beukt tot eenieders verbeelding kan spreken, toch blijft de interesse voor deze wedstrijd erg laag: tot nu toe zijn er slechts twee teams die met de voorbereidingen begonnen zijn (één 67-voeter van de Britse Navy en een privé-initiatief van 60 voet).

De inrichters vragen zich dan ook af waar al die Swan’s uit de hoogdagen van de Withbread gebleven zijn. Maar meer dan waarschijnlijk ligt de lage interesse eerder aan een povere marketing (ik had er nog niet van gehoord en verder de Engelse kust zal het nieuws van deze nieuwe race wel niet doorgedrongen zijn…) en aan het feit dat vele eigenaars van potentiële deelnemers zich tegenwoordig geen gans jaar kunnen vrijmaken.

Heeft u per toeval een zeiljacht (geen multihull) met een lengte van minstens 17,66 meter en een IRC-rating (jawel!) tussen 1.140 en 1.450 en spreekt het adagio van de wedstrijd "the spirit of ocean yacht racing" u aan? Neem dan alvast een kijkje op de website van de Corinthian Challenge

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: