ECOVER FAVORIET:<br>Helmut Lotti wenst "zijn" boot veel succes

LES SABLES D'OLONNE (FRA) - Eind deze week, op zondag 7 november, gaat de Vendée Globe Challenge, een van de belangrijkste zeilwedstrijden ter wereld, van start. Het enige Belgische jacht dat aan de Vendée Globe deelneemt, is de ECOVER. De ECOVER wordt door kenners tot de topdrie van favorieten gerekend. Temeer omdat haar
schipper, Mike Golding, in juni The Transat, een andere belangrijke zeilwedstrijd, heeft gewonnen.

Aan de start verschijnen 20 deelnemers, waaronder Mike Golding met de ECOVER. Helmut Lotti (BEL), peter van de ECOVER, wenst de boot en haar schipper alle succes toe en hoopt dat Mike Golding in het voorjaar van 2005 als eerste aan de finish verschijnt.

Mike Golding zal proberen elke dag via satelliettelefoon kort verslag uit te brengen van zijn avontuur. "We
zeggen wel kort," aldus Michaël Bremans, Gedelegeerd Bestuurder van ECOVER, "omdat het omwille van de weersomstandigheden niet altijd mogelijk zal zijn. Maar aangezien Mike een doorwinterde zeiler is en de ECOVER-boot het neusje van de zalm is in de zeilwereld, gaan wij ervan uit dat alles goed zal verlopen.

Vendée Globe | Ecover's Sailing Team | Mike Golding Yacht Racing

foto © John Nash

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: