Eddy Lekens verkozen tot beste zeezeiler van Nederland

Eddy Lekens

Het zeiljacht Audi onder leiding van de Belgische wedstrijdzeiler Eddy Lekens staat op de eerste plaats van de ranglijst beste zeezeiler van Nederland. Beste Olympische zeiler is de Tornado zeiler Mitch Booth. Het verbaast niemand dat hij de eerste plaats bezet op de ranglijst Olympische Klassen.

Hoe werken de ranglijsten?

Onder de namen Ranglijst Delta Lloyd Olympische Klassen en Ranglijst Versatel Zeezeilen zijn er twee zeilranglijsten waarin zeilers tegen elkaar strijden wie de beste zeiler van het jaar is. Binnen de twee rankings wordt op basis van zeilprestaties gemeten wie de beste zeiler per categorie is geweest. De werking is eenvoudig. Iedere zeiler kan aan de rankings meedoen als hij deelneemt aan een van onderstaande wedstrijden. Zeilers die zich in die evenementen bij de beste 10 plaatsen eindigen krijgen punten. Hoeveel punten hangt af van positie in het klassement en de zwaarte van het evenement. Zo telt bijvoorbeeld een goed resultaat op een Europees Kampioenschap zwaarder dan een goed resultaat op een Nederlands Kampioenschap.

Eddy Lekens

De Versatel Zeezeil Ranking geldt alleen voor zeezeilwedstrijden. De Delta Lloyd Olympische Klasse Ranking geldt voor alle Olympische klassen.

Voor de Olympische klassen:
Olympische Spelen, Olympische WK’s, EK’s en NK’s, en de drie Europese weken: SPA Regatta, Kieler Woche en Hyeres.

Voor het zeezeilen:
North Sea Regatta, WK, EK en NK zeezeilen, Commodore’s Cup, Van Uden Reco Regatta, de Yeoman Cup, Delta Week, Y-toren Race, IJsselmeerweek en Flevorace.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: