ABN AMRO zoekt Zeilers middels een exclusieve persdeal met de Telegraaf

Onder het motto "Ultieme uitdaging voor jong talent zoekt het ABN AMRO team voor het B-Team, middels een exclusieve persdeal met de Telegraaf, talentvolle zeilers om aan de unieke zeilrace, de Volvo Ocean race mee te doen. Waar hebben we dit nog eerder gehoord? Het ziet er naar uit dat de selectieprocedure van het succesvolle Holmatro project hier als voedingsbodem dient.
Volgens het artikel in de Telegraaf van 6 november, wordt de tweede boot, het B-team, bemand door jonge, getalenteerde zeilers die op hun kunnen worden beoordeeld middels een open selectieprocedure. Hierna krijgen de gekozen deelnemers zes maanden lang een training op een van de snelste monohulls ter wereld.

"Het verandert je leven gigantisch", weet Roy Heiner te vertellen in de Telegraaf. " Negen maanden lang wordt het de zwaarste ervaring die je kunt meemaken. Daarna kijk je anders tegen het leven aan. Overigens gaat het niet om beginnende zeilers, maar om ervaren mensen die eerder niet in aanmerking zijn gekomen omdat ze of te jong waren of geen wedstrijdervaring hadden. En deze zogenoemde zeilers van de toekomst zijn er wereldwijd genoeg".

De selectie begint deze week, onder leiding van Mike Sanderson, schipper van het A-team en door Heiner. In totaal worden er zes jonge zeilers geselecteerd uit Nederland, Brazilië en de Verenigde Staten. Het is nog onduidelijk of het zes of acht zeilers zijn want we lezen ook verder in het artikel dat "acht veebelovende zeilers" dan worden aangesteld voor het team. De eindselectie is eind maart gepland.
Uit de geselecteerde groep wordt ook een schipper aangewezen.

Gegadigden kunnen zich aanmelden via de vernieuwde website www.abnamro.com/team

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: