Goofies Race heeft met 108 deelnemers nieuw record op zak

Afgelopen zaterdag ging op de Oosterschelde voor de Haven van Colijnsplaat de Goofy Race van start, de 2de wedstrijd van het seizoen 2004 - 2005 met een record aantal deelnemers van 108 schepen uit Belgie, Nederland en Duitsland. Het deelnemers veld was dit keer zo groot dat de goofen de ims klasse in twee groepen van start lieten gaan. Wat betekende dat de eerste start om 11.45 uur was.

Tijdens de after-sail in de Yachtclub van de W.S.V. Noord Beveland werden de winnaars van de verschillende klassen bekend gemaakt.

In de ORC- club klasse ging de eerste prijs naar de ABOEN van Johan Bol uit Goes, De tweede plek was voor de ALIZ6 van dhr. van der Pol, de derde plek was voor de AQUAZUL van J. Blaak. De Sula, één van de kanshebbers voor de overwinning werdt uit de wedstrijd gevaren door de Jimme, met als gevolg flinke schade aan beide boten.

In de eerste IMS klasse een zelfde uitslag als de eerste wedsrijd van het seizoen met de CHECKMATE (BH 41) van Peter de Ridder weer als winnaar voor de STORTEMELK (X43), van Frans de Vries-Lensch en een derde plek voor de WEERGA (IMX40) van Wessel Liezenga uit Middelburg.

In de tweede ims klasse was de eerste plek voor de Aqua Vitesse van Ricard Rot voor de Kopje Kleiner van Hans de Waal.

Er werd ook weer gestart in een eenheidsklasse voor de First 31.7 waar 4 schepen aan de start kwamen, de eerste prijs was voor de Chasseur van Hans de Jager uit Wolphaartsdijk.

In de ongemeten klasse was de eerste prijs voor het Spookschip van Jan Van Hemeldonck

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 4 december, de start is om 12.00 uur.

Zit het als vast in Uw agenda 11 december, 14de kerstrace schrijf op tijd in.

foto © Wijnand Bronswijk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: