Team Larsen/Pols begint Aruba Heineken Catamaran sterk

ARUBA - Gunnar Larsen en Xander Pols begonnen sterk aan de veertiende Aruba Heineken Catamaran Regatta op zondag 7 november 2004. Bij een noordoostenwind kracht vijf tot zes, zegevierden de winnaars van vorig jaar in beide races. De Britten Stuart Gummer en Gillian Power volgden met hun Spitfire op de tweede plaats. Hun landgenoten Christopher Sproat en Georgina Burke staan op de derde plek in een veld van vierenvijftig catamarans uit vijf landen.

"Het ging super lekker", was de enthousiaste reactie van Larsen. "We hebben op zekerheid gevaren, wat ons een goede uitgangspositie heeft gegeven." Veel teams sloegen in het spinnakerrak over de kop en verspeelden daarmee hun wedstrijden. Volgens Larsen gingen zij met hun Nacra F18 bewust niet tot de limit: "We zeilden conservatief, zodat we in elk geval met uitslagen konden beginnen en niet met een afvalrace." Ze zijn wederom de te kloppen mannen. De Spitfires deden het vandaag opvallend goed met vier teams in de top tien.

De olympische zeilers Carolijn Brouwer (Europe) en Sebbe Godefroid (Finn) staan met hun Tornado voorlopig op de zevende plaats. Brouwer: "De oefenwedstrijd ging bizar goed, maar in de eerste race ging van alles fout. Sebbe begon zich ongeveer uit te kleden: zijn trapezebroek schoot los en hij verloor zijn schoenen." Het duo ging geheel tegen de eigen verwachting in als eerste om de bovenboei. Brouwer: "Hans Bouscholte zat achter ons en zij zijn nog net wat handiger met spi zetten. Zij gingen er overheen en wij maakten een inschattingsfout en moesten daardoor twee keer gijpen voor een wrak." Een zesde positie was het openingsresultaat, gevolgd door een achtste plaats. Brouwer: "Sebbe zei vanochtend dat hij blij zou zijn met een plek in de middenmoot van de Tornado’s, maar nu stellen we onze doelen stiekem bij. Voor ons is deze regatta de therapie voor de olympische kater van Athene. Waar kun je dat beter doen dan op Aruba?"

Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren verspeelden in beide races hun koppositie. Eerst door om te gaan en vervolgens door een kapotte fok. Bouscholte: "Bij de laatste finish waren we zo aan het rommelen, dat we twijfelden of we nog een ronde moesten. Ook doordat Mischa doorging. De concentratie was duidelijk minder en ik denk dat we toch wat last hebben van de jetlag, want normaal mag dit niet gebeuren." Leo Ambtman en Mischa Heemskerk voeren inderdaad vijf lussen. Heemskerk: "We hadden wat moeite met tellen vandaag."

De Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Heineken, het Arubaans Toeristenbureau, Hapag Lloyd, Holiday Inn, Does & Cadushi, KLM, TNG en Magic Marine.

Top vijf na twee races:
1. Nacra F18 / NED - Larsen / Pols
2. Spitfire / GBR - Gummer / Power
3. Spitfire / GBR - Sproat / Burke
4. Tornado / NED - Moret / Smissaert
5. Dart 18 spi / AUT - Thomasch / Hankart

Larsen / Pols (NED)
Larsen/Pols
Carolijn (NED) en Sebbe (NED?/BEL?:)
Carlolijn en Sebbe
Bovenboei
Bovenboeiwww.arubaregatta.com
Foto's © Diana Bogaards

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: