ARUBA HEINEKEN CATAMARAN REGATTA:<br>Team Gummer/Power uit de race

ARUBA - De tweede wedstrijddag van de Aruba Heineken Catamaran Regatta verliep turbulent. De competitie was spannend, maar er was ook veel schade. Het Britse team Gummer/Power, tweede overall na dag één, had vanochtend een ernstige aanvaring en ligt nu uit de race. Gunnar Larsen en Xander Pols gaan nog steeds aan de leiding, gevolgd door Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren. Het Spitfire duo Christopher Sproat en Georgina Burke wisten hun derde positie vast te houden.

De ochtendrace was wederom een gate-baan bij windkracht vier tot af en toe vijf. In de middag legde de wedstrijdorganisatie een traditionele driehoeksbaan uit. De wind nam af tot drie à vier.

Bouscholte en Van Wieren op dreef
Team Bouscholte/Van Wieren nam vandaag revanche en passeerde de finishlijn drie keer als eerste. Bouscholte over de ochtendrace: "Het was spannend zeilen. In het tweede spinnakerrak gingen wij aan de leiding. Carolijn en Richard Allen kozen voor de rechterzijde en wij voor links. Zij pakten ons en in de derde ronde was het precies andersom. Zij gingen vervolgens in duel, waardoor wij verder konden uitlopen." Bouscholte en Van Wieren wonnen twee keer op handicap en werden een keer tweede.

Team Gummer/Power crasht
Stuart Gummer en Gillian Power waren vanochtend betrokken bij een zware aanvaring. Zij voeren over bakboord aan de wind, toen het Nacra 6.0 duo Stannard/Emptage over dezelfde boeg voor de wind voer. De twee teams zagen elkaar te laat en konden niet meer uitwijken. De boeg van Gummer’s Spitfire brak finaal af en Gillian Power kreeg de voorbeam van de Nacra tegen haar achterhoofd. In het ziekenhuis onderging zij een medisch onderzoek, waaruit bleek dat zij geen serieuze verwondingen had opgelopen. Gummer: "We zaten er goed bij. We lagen net achter Gunnar, dus we hadden hem op rating te pakken. Nu heb ik een paar bier nodig." Maar ’s middags was de onfortuinlijke stuurman al weer op het water te vinden. Hij bemande bij zijn landgenoot Paul Jury.

Spitfire tussen de grote boten
Team Sproat/Burke levert op de 16 voet lange Spitfire sterke competitie voor de grotere catamarans. Het duo wist de derde positie van gisteren vast te houden in het geweld van F18’s, F20’s en Tornado’s. "We waren de eerste Spitfire in alle races", zegt Burke enthousiast. "Vanochtend zaten we zelfs dichtbij de kopgroep." Volgens Georgina Burke hebben de zes Spitfires hun eigen competitie binnen de bestaande competitie.

Revanche
Richard Allen, in 2003 derde met Stuart Gummer, had een veel betere dag dan gisteren. Hij startte met een dsq en een dnf (did not finish). Allen: "We hadden problemen met de spinnaker, die steeds naar beneden kwam. Daardoor hadden we niet door dat we op weg naar de gate door de finishlijn voeren. Dat leverde een diskwalificatie op en in de tweede race ging de spinnakerklem op de beam kapot." Vanochtend namen hij en zijn bemanning Simon Farren revanche door als vierde overall te eindigen. Na vandaag staan ze op de negentiende plaats.

Morgen staan er twee races op het programma en een wedstrijd voor VIP’s.

Top vijf na vijf races en een aftrek:
1. Nacra F18 / NED - Larsen / Pols
2. Tornado / NED - Bouscholte / Van Wieren
3. Spitfire / GBR - Sproat / Burke
4. Tornado / NED - Brouwer / Godefroid
5. Hobie Tiger / NED - Breur / Van Geest

Foto onder: Team Allen/FarrenTeam Allen Farren

Fotografie: Ingrid Abery

Voor meer info, dagelijkse videobeelden en resultaten, surf naar www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: