UIT DE KUIP:<br>Carolijn en Sebbe in Aruba (dag 2)

ARUBA - Onder een stralend zonnetje werden maandag drie reeksen afgewerkt. "Wat een zalig dagje, maar we zijn wel helemaal uitgeteld vertelt Sebbe na zijn mooie wedstrijddag . Dit is terug Sebbe die echt kan genieten van een zware zeildag.
In het algemene wedstrijdveld hebben ze het vandaag geklaard met een 3de, een 7de en een 3de plaats. Als je dat overplaatst in hun categorie de "Tornado" komt dit neer op een 2de, een 3de en een 2de plaats. Er wordt maar een start gegeven voor alle catamarans samen en dat maakt de berekening wel wat ingewikkeld.

In het eindresultaat staan ze in het totaal (alle catamarans) op een 4de plaats, in hun eigen klasse (Tornado) staan ze op een tweede plaats na het duo Hans Bouscholte en Ruud van Wieren.

Bouscholte over de eerste reeks: "Het was opwindend zeilen. In het tweede benedenwindse rak waren wij aan de leiding maar het duo Godefroid/Brouwer waren juist achter ons. Zij kozen voor de rechter kant, wij voor de linkse. Zij versloegen ons. In het derde kruisrak was het juist andersom."

Algemeen klassement: 54 catamarans
1. Nacra F18 Larsen/Pols 5 ptn
2. Tornado Bouscholte/Wieren 12 ptn
3. Spitfire Sproat/Burke 16 ptn
4. Tornado Brouwer/Godefroid 19 ptn

Tornado klassement: 11 tornado’s
1. Bouscholte/ Wieren 12 ptn
2. Brouwer/ Godefroid 19 ptn
3. Moret/ Smissaert 23 ptn

Fotografie: Ingrid Abery

Voor meer info, dagelijkse videobeelden en resultaten, surf naar www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: