UIT DE KUIP:<br>Nieuwsbrief Yannick en Morgan - WK Cadet

Mijn vorige nieuwsbrief was een lange, dit wordt een iets kortere, en de laatste dit jaar. Binnen enkele dagen vertrekken Morgan en ik naar Adelaide, Australie….
Spannende en drukke tijden. Mijn school, het Koninklijk Atheneum 1 in Oostende staat als een blok achter me en helpt me zoveel mogelijk mijn studies en mijn zeilsport op een haalbare manier te combineren, waarvoor dank ! Ik moet zoveel mogelijk examens afwerken voor ons vertrek, dan kan ik met een gerust hart vertrekken, hoop ik althans J
Tussen het blokken door wil ik snel nog even iets van me laten horen, voor ons vertrek.

Even kort samenvatten wat we zoal gedaan hebben in de laatste maanden.

Onze Cadet zit sinds oktober in de container op weg naar ginder beneden. Ik vond het heel jammer dat ik hem zelf niet heb kunnen inladen, maar ik zat op dat moment in Frankrijk, la trinite sur mer, voor het Frans Kampioenschap First Class 8.
2 Franse broers, Nicolas (15)en Antoine Trentsaux(17), vragen mij geregeld om hun boot te sturen. Telkens een hele ervaring voor mij op zo een grote boot. Het bevel voeren over een 5 koppig team is iets heel anders dan lekker met z’n tweetjes in de Cadet …wel een goeie leerschool voor later ! het resultaat ginder was van geen enkel belang, maar we hebben ons niettemin goed verdedigd. Er stond dagelijks een stevige 6-8 bft. Een groot aantal wedstrijden werden afgelast om veiligheidsredenen. Op een gegeven moment planeerden we met de spi, en zagen we de ene first class na de andere uit het roer lopen,… wel ik kan heel trots zeggen dat wij onze boot perfect controleerden !
Verder heb ik me samen met mijn vader vooral toegelegd op het verder ontwikkelen van onze zeiltjes voor het WK. Samen met enkele trainingspartners hebben we testjes gedaan op de spuikom. Het ziet er goed uit !

En last but not least : het feest voor ons in de OSRC ! ik zou graag een kleine, maar belangrijke, anekdote langs deze weg willen vermelden : de persoon die als eerste over de brug kwam met sponsoring voor het project Australië was dezelfde persoon die zich als allereerste inschreef voor de benefietspaghetti avond !Dat was niemand minder dan Anne Bertrand, bedankt Anne je steun !!! en wat een feest…ik wil iedereen nog es extra bedanken voor alle steun, het doet echt deugd aan mijn hartje dat er zoveel mensen achter ons staan.
Sponsors, familie, vrienden, …thanks a lot!!! Volgend jaar vliegen we er zeker weer in.
Nu zit ik boordevol energie om de beker binnen te zeilen.

Het vertrek en volgen van de wedstrijd

Maandag 13/12 vertrekken we om 19.30h vanuit Zaventem en komen woensdag 15/12 om 10.45h (plaatselijke tijd) in Australië aan. We vliegen via Londen naar Hong Kong, blijven daar een 5 tal uur en vliegen dan uiteindelijk naar Adelaide.
Dan moeten we de cadet uit de container halen en zo snel mogelijk het water op gaan.
We nemen eerst deel aan het Open Australisch Kampioenschap Cadet, kwestie van goed opgewarmd aan het WK te beginnen die meteen hierop aansluit.

Meer info over het WK en het open Australisch kampioenschap kan je op de website van de Adelaide Sailing Club vinden. Voor onze wedstrijdverslagen kan je best naar Clubracer.be surfen, in de veronderstelling dat we ginder een normale internet verbinding hebben om alles netjes door te mailen… uiteraard zullen wel jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden van ons Australisch avontuur via email.
Tenslotte wens ik jullie alvast een fijn en gezellig eindejaar toe!

En tot in 2005,

GROETJES,
Yannick Bel 9453 & Bel 2061

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: