WSVW WINTERCOMPETITIE<br>Winterzeilen in Wolphaartsdijk

  • Author: entityone
    Date: di, 14/12/2004 - 12:08

De thermometer in mijn wagen geeft verdorie 3 graden aan wanneer ik de parking van de WSVW oprij. Da’s pech, want ik mocht het fleece-ondergoed dat ik van de Kerstman ga krijgen nog niet uit zijn cadeauverpakking halen van mijn vrouw, en daarenboven heeft één van de kinderen mijn warme Decathlon sokken ‘ergens’ gelegd, waar ik ze alleszins niet meer vind…

Exact veertien schepen schreven in voor de tweede wedstrijd van dit winterseizoen. De eerste wedstrijd in november werd afgelast wegens gebrek aan wind. Met acht boten in de grote klasse en 6 notendopjes in de kleine klasse zijn de deelnemers mooi verdeeld. Er staat een klein windje op het mistige Veerse Meer en de wedstrijdleider geeft een spinnakerstart voor iedereen: de groten gaan op zoek naar paal 32, de kleine klasse mag bij de 28 al rechtsomkeer maken. De deelnemers zonder spi zijn er meteen aan voor de moeite want de gekleurde zeilen geven zo’n groot voordeel bij deze flauwe wind… Bij de groten laat de D&D er geen gras over groeien en stuift weg, op de hielen gezeten door de JOYCE en de kleine J-CUP. Bij de kleintjes laat de SPIRIT OF SKIPPY zien dat dit weer haar wel ligt en stilletjes glijd ze weg van de rest.

Bij paal 28 is het even drummen geblazen wanneer drie boten er op hetzelfde moment rond willen: PANTHALASSA gaat er eerst rond, maar blijft dan in de wind stilliggen om de NAUTI GIRL door te laten, die persé tussen het merkteken en de PANTHALASSA door wil. De NAUTI GIRL wordt echter uit de wind gezet en valt op zijn beurt stil, raakt het merkteken en mag een strafrondje maken. De URIA draait met een grote boog rond de twee geparkeerde boten heen en weet als eerste weg te geraken. Op de koop toe besluit een deelnemer uit de grote klasse ook rond de 28 te gaan (hij lag toch al ver achter, de rest zal hem wel niet gezien hebben door de mist…) en zorgt op die manier voor nog meer drukte…

In het lange kruisrak terug richting finish zoeken de schepen naar de plekken met meer winddruk en volgen ze de winddraaiingen nauwgezet op. Hier en daar vergeet er één dat er 70 cm water uit het Veerse Meer gelaten is en veegt wat modder weg met de kiel. Dat kost natuurlijk de nodige meters die je aan de finish cash betaald…

Bij de prijsuitreiking bleek dat de D&D de wedstrijd op haar naam had geschreven in de A-klasse, met welgeteld 1 minuut en 26 berekende seconden voorsprong op nummer twee, de J-CUP. De JOYCE werd derde. Bij de kleintjes slaagde een goed gezeilde NAUTI GIRL er in om de volle winst te pakken, voor de PANTHALASSA en de SPIRIT OF SKIPPY. In het familieduel haalde zoon Bart het met zijn BARTJE BEER van zijn solo-zeilende vader Karel op de PAZOEP.

Uitslag Wintercompetitie SW A Race 1
Uitslag Wintercompetitie SW B Race 1

Meer info over deze winterwedstrijden: Watersportvereniging Wolphaarstdijk

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: