6de TRAINING OLYMPISCHE YNGLING:<br>Vijf nieuwe gezichten in een weekend

MEDEMBLIK (NED) - Afgelopen weekend vond het zesde trainingsweekend in de Yngling in Medemblik plaats. Tot nu toe hebben 38 zeilers aan de training deelgenomen met als doel om kennis te maken met de Yngling en de verschillende posities aan boord, om beter te leren zeilen in de boot en om kennis te nemen van het project Yngling richting Olympische Spelen van 2008.

Afgelopen weekend waren alledrie de boten die het Watersportverbond voor de trainingen beschikbaar heeft, bezet. Inclusief een vast team dat met eigen boot meetrainde, waren er beide dagen vier boten op het water. Sommige zeilsters waren al eerder op de training geweest, voor vijf zeilsters was het de eerste keer. De trainingsdagen zijn intensief en hebben een vol programma. In het ochtenddeel gaat het om verkennen van de boot en het proberen van verschillende posities aan boord. ’s Middags wordt er veelal op een baantje gevaren en wordt de dag afgesloten met een aantal wedstrijdjes.

De insteek is om iedereen zo snel mogelijk de belangrijkste taken en technieken per positie aan boord te leren, zodat de basis goed is en de zeilsters van daaruit kunnen proberen sneller en handiger te worden. Zij worden daarbij geholpen door de Ynglingzeilsters uit de afgelopen Olympische periode. Alle trainingen worden verzorgd door Janneke Hin, die op haar beurt weer assistentie krijgt van Klaartje Zuiderbaan, Petronella de Jong, Hanne Buis en Annemieke Bes die allen al een of meerdere keren bij de trainingen aanwezig zijn geweest. Ook Maurice Paardenkooper, trainer/coach van beide Ynglingteams uit de vorige Olympische periode, is al twee dagen bij de trainingen komen kijken. Bondscoach Jaap Zielhuis begeleidt de trainingen vanuit het Watersportverbond en inventariseert welke zeilsters geïnteresseerd zijn in een verder traject in de Yngling. Ook beoordeelt hij de zeilsters op hun zeilkwaliteiten, motivatie en beschikbaarheid.

Aanstaand weekend wordt voor de laatste keer deze winter de training in de Yngling bij Medemblik georganiseerd. Ook in dat weekend komen weer nieuwe zeilsters kennismaken. Tijdens het afsluitende weekend staan wedstrijdjes centraal. De zeilsters zijn vooraf in vaste teams ingedeeld, en krijgen ’s ochtends ca. twee uur de tijd om aan elkaar te wennen en op elkaar in te spelen. ’s Middags staan er drie wedstrijden op het programma. Na volgend weekend wordt een aantal zeilsters door het Watersportverbond uitgenodigd om een negendaagse trainingsstage in de Yngling te volgen op Palma (Spanje). Van deze zeilsters wordt bekeken wie voor een Olympische traject in aanmerking komt.

Voor meer informatie over dit project kun je een e-mail sturen aan: henneke.stavenuiter@watersportverbond.nl

Yngling Training

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: