VENDEE GLOBE:<br>Tweede start bij Australie

  • Author: entityone
    Date: do, 16/12/2004 - 16:35

ECOVER op jacht....Het wordt weer spannend in de Vendee Globe. Sinds een week evolueren de depressies op zo’n manier dat de drie achtervolgers stilaan hun achterstand goedmaken. Herinnert u zich nog dat Mike Golding, nog steeds op de vijfde positie, op een zeker ogenblik meer dan 800 mijl achter de PRB van Vincent Riou vaarde? Wel, de ECOVER, en samen met haar ook de VMI en de SILL & VEOLIA hebben zoveel van hun achterstand weggeknaagd dat de vijf boten nu in éénzelfde weersysteem varen, wat erop neerkomt dat ze bijna allemaal met dezelfde wind te maken hebben, een herstart als het ware halfweg de wedstrijd.

Vanochtend lag de ECOVER op 273 mijl van de PRB, en op maar 24 mijl van de vierde, de VMI. Roland Jourdain en zijn SILL & VEOLIA hebben nog slechts 118 mijl goed te maken. De BONDUELLE blijft wat hangen op 50 mijl. In één week tijd heeft Mike Golding méér dan 500 mijl goedgemaakt. Indrukwekkend… Wat iedereen gehoopt had, gebeurt: onder Australië kent de Vendée Globe een herstart. Zo blijft de wedstrijd spannend om volgen.Vier jaar geleden was dat wel even anders toen Michel Desjoyeaux halverwege zulk een voorsprong had opgebouwd dat hij voor de rest van de race rustig kon controleren…

Achter de vijf leiders bekomen de deelnemers van de laatste storm: Wavre, Dick en Moloney komen stilaan terug op adem, maar tellen intussen al 1000 mijl achterstand…Weinig ander nieuws voor de rest, zij het dat Joé Seeten erin geslaagd is om voor de tweede keer een roer weer aan te brengen in volle zee.

In Kaapstad wordt ondertussen hard gewerkt aan de HUGO BOSS, de herstellingen waren ingrijpender dan eerst gedacht. Alex Thomson rekent erop om in januari weer huiswaarts te zeilen. Oostenrijker Norbert Sedlacek laat zijn boot intussen voor wat ze is: een voorlopige herstelling is uitgevoerd, Norbert gaat nu even huiswaarts, zal acte de présence geven op de Boot in Dusseldorf en keert in februari naar Kaapstad terug om de boot grondig te herstellen. Daarna pas plant hij de BROTHER terug naar Europa te zeilen.

foto © Mike Golding - Ecover

Vendée Globe

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: