TEAM ABN AMRO NEWS:<br>5 finalisten gaan door naar Portugal

  • Author: Ice
    Date: vr, 17/12/2004 - 12:21

TEAM ABN AMRO organiseerde afgelopen 4 dagen intensieve tests om uit 19 Nederlandse kandidaten, jonger dan 30jaar, de beste 5 te selecteren. De selecties vonden plaats aan het Team Heiner hoofdkwartier in Lelystad (NED). Tijdens de selectie werd zelfs de voetbalploeg Jong AJAX uitgenodigd om te komen voetballen tegen de jonge zeiltalenten. Team ABN AMRO won de voetbalmatch tegen Jong AJAX met 7-4.

16 december was de laatste dag van de 4 dagen durende test waaruit 5 jonge zeilers doorgaan naar de finale selectie in Portugal. Volgens de jury Maurice Paardenkopper en Hans Horrevoets was deze laatste dag een uitstekende test om met de kandidaten tot het uiterste te gaan. 7 Beaufort en een Maxfun 35 planerend tegen 19 knopen waren de ideale ingrediënten om de overgebleven kandidaten te selecteren: Stefan Marechal, Pieter-Jan Postma, Gerd-Jan Poortman, Eduard van Lierde en Simeon Tienpont.

Nu wacht voor hen een nieuwe uitdaging: In Maart 2005 gaat de talentenjacht verder en zullen de kandidaat 'Idols' het opnemen tegen de kandidaten uit Brazillië, Verenigde Staten en de rest van de wereld. Uiteindelijk zullen slechts 2 Nederlandse talenten aan boord komen van de B-Boot waarna zij zullen deelnemen aan het grootste zeilavontuur van hun leven de VOLVO OCEAN RACE

Het verslag van de 4 testdagen kan je vinden op de TEAM ABN AMRO website.

foto © ABN AMRO Bank N.V.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: