UIT DE KUIP:<br>Yannick en Morgan - WK Cadet<br>Nieuwsbrief 2

ADELAIDE (AUS) - Hallo iedereen, dat we problemem hebben wisten jullie al, even de stand van zaken op dit moment: de bagage van morgan is nog steeds niet gevonden, dus zijn we gisteren wat kleren voor hem gaan kopen... de container is er ook nog niet, problemen met documenten. We verwachten hem maandag, en in het slechtste geval woensdag. De mensen van de club zijn reeds enkele dagen over en weer aan het bellen om alles spoedig in orde te krijgen, heel veel
telefoontjes van Australie naar Belgie en terug gedurende enkele dagen, wij hebben dus geen boot niet echt leuk, maar ja er zijn ergere dingen in het leven, zoals het 3e probleem, juist de great white shark!
Die haai vormt echt wel een probleem, een hele moeilijke zaak. Sommigen proberen het voorval wat te minimaliseren om ons gerust te stellen, anderen zaaien paniek. Wij zitten er met onze neus op, en eerlijk gezegd we weten niet echt goed wat we moeten doen. Dit heb je niet in de hand... Er worden vergelijkingen getrokken met vliegtuigen die naar beneden vallen en auto ongelukken, tja wij hebben het er een beetje moeiljk mee. Er wordt momenteel wel hier en daar gezeild en de stranden blijven open. (ze zijn wel leeg)ze verzekeren ons dat het gevaar geweken is en dat er supercontrole is, aan de andere kant, hoe kan je hierop vertrouwen ?

Vandaag hebben we besloten dat onze kinderen niet zeilen, de schrik is te groot.(we mogen een boot lenen van de club, geen cadet, ik ken de juitste naam niet) ze hebben sowieso beslotend de wedstrijdbaan te verleggen, dichter bij de kust, Dit betekent ook minder wind, dus in ons nadeel...

Yannick en Morgan zijn er niet gerust in, een hangband die doorschiet of een onverwachte kapseis..zij hebben jaws live meegemaakt en het zit vers in hunne kop. Hier probeert iedereen zo normaal mogelijk te doen, life goes on en ze denken dat dit nu niet meer zal gebeuren de komende 40 jaar...

Wij hebben de verantwoordelijkheid over deze 2 jongens, en we willen geen onnodige risico`s nemen. moeilijk moeilijk vandaag zijn we toch op het water geweest met de voorzitter van de club, in een motorboot. het was wel leuk, een prachtig moment toen er ineens een hele familie dolfijnen vlak bij ons kwam zwemmen en spelen, een lichtpunt in deze moeilijke tijd!

Ik wil iedereen die ons reeds een mailtje stuurde
hartelijk danken, dit doet ons ongelooflijk deugd!!!

groetjes,
van downunder
michel,marielle,yannick en Morgan

Adelaide Sailing Club

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: