America's Cup krijgt 2 uitdagers erbij

VALENCIA (ESP) - De 32ste AC comissie loopt met een smile rond omdat er nog 2 teams het nodige papierwerk (samengaande met de nodige centjes) hebben binnengebracht bij de verdedigende yachtclub, Société Nautique de Genève. De 2 teams wensen nog onbekend te blijven (GBR en ?).
In overeenkomst met de termen van de "Challenge voor
de 32ste America’s Cup", moet elk team zijn papierwerk binnen leveren voor 17 december 2004, 16u of een bedrag te betalen wegens laat inschrijven. De final deadline is 29 april 2005. Als je tussen vandaag en 29 april 2005 inschrijft moet je wel effe €200000 laatkomers boete betalen. Er zijn nog verschillende teams druk in de weer om deze deadline te behalen.

Op deze eerste deadline vinden we 8 teams die elkaar zullen bekampen om dan met de fel begeerde Cup naar huis te kunnen keren. Dit natuurlijk als Alinghi er weer geen (wit) kruis over zet.

De 8 teams die een America's Cup wel zien zitten zijn:
1. ?
2. ?
3. BMW ORACLE Racing, USA
4. +39 Challenge, ITA
5. Team Shosholoza, RSA
6. Emirates Team New Zealand, NZL
7. Luna Rossa Challenge, ITA
8. K-Challenge, FRA

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: