VENDEE GLOBE:<br>Zware problemen voor HUGO BOSS

  • Author: entityone
    Date: do, 02/12/2004 - 19:32

Komt het door het ruige weer? Of ligt het aan de erg woelige zee? Of heeft de schipper iets teveel van zijn boot gevraagd? Niemand die het exact zal zeggen, maar feit is wel dat Alex Thomson voorlopig even buiten strijd is nu het koolstof lummelbeslag (verbinding giek-mast) afscheurde.

Het gebeurde deze voormiddag, en het incident zorgde voor een gat in dek van 30 bij 30 cm en de schipper kon niet anders dan het grootzeil weg te nemen en op fok alleen koers te zetten naar het warmere Zuid-Afrika waar hij eventueel een noodreparatie kan uitvoeren. Als dat niet lukt zonder hulp van buitenaf, dan wordt de HUGO BOSS de eerste uitvaller van de wedstrijd.

Huzarenstukjes zijn de wereld niet uit: iedereen herinnert zich ongetwijfeld hoe Yves Parlier vier jaar geleden op z’n dooie eentje een noodmast in elkaar lijmde en de wedstrijd voort zette. Het zou me niet verwonderen dat doorzetter Thomson op een zelfde plan broed. Maar eerst moet hij ergens de beschutting van de wal opzoeken natuurlijk…

www.hugoboss-sailing.com

Klik op voor Franse of Engelse feedback

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: