America's Cup: achtste strever...

EL RETO SYNDICATE, heeft de nodige centjes betaald om mee een gooi te kunnen doen naar de fel begeerde Cup. De "Real Federación Española de Vela - Spaanse zeil federatie in gewone taal, zorgt voor de nodige
ruggesteun in dit project. De Société Nautique de
Genève, verdediger van de America’s Cup, aanvaarde de
Spaanse uitdaging op 17 december. Voor 1 miljoen euro (per uitdager) willen wij de beker van de Antwerp race ook wel verdedigen, niet?

EL RETO, wat "de uitdaging" betekend zal Spanje's
vierde challenge zijn voor de America’s Cup. Op drie eerdere gelegenheden hebben Spaanse jachten reeds gestreden in de Louis Vuitton Cup. In 1992 en 1995 in San Diego en in 1999 te Auckland.

Het "EL RETO SYNDICATE" is een nieuw team dat gemanaged wordt door Agustí­n Zulueta, een zeer bekende project manager als het om zeilracen gaat in Spanje. Zulueta zei: "Met de 32ste America’s Cup die hier in Spanje plaats vind zijn alle elementen in ons voordeel om een competitieve uitdaging aan te gaan". Onze objectieven op dit moment zijn om structuur in ons team te krijgen die gelijk loopt met onze hoofd sponsor Iberdrola. Boten te organiseren zodat we klaar zijn om er in juni een lap op te geven gedurende de Valencia Louis Vuitton Acts. En zodoende een lange termijn strategie te ontwikkelen voor de Louis Vuitton en America's Cup in 2007. We hebben nog een hoop werk te doen!

Michel Bonnefous, president van het AC Management: "We zijn verheugd een Spaanse uitdager in deze editie te hebben. Het is een grote positieve stap in de richting van een succesvolle 32ste America’s Cup te hebben. Met de Louis Vuitton Cup en de Match in Valencia, Spanje die een sterk locaal "El Reto" team stuurt zullen de America's Cup waarden op een grootschaligere wijze gecommuniceerd worden naar een breder Spaans sprekend publiek.

De voorlopige uitdagers voor de Cup die het tegen
Alinghi willen opnemen zijn nu:
1. BMW ORACLE Racing, USA
2. +39 Challenge, ITA
3. Team Shosholoza, RSA
4. Emirates Team New Zealand, NZL
5. Luna Rossa Challenge, ITA
6. K-Challenge, FRA
7. De 7de uitdager, geaccepteerd op 17 december, welks
identiteit in januari zal worden onthult
8. El Reto, ESP

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: