UIT DE KUIP:<br>Yannick en Morgan - WK Cadet<br>Nieuwsbrief 3

ADELAIDE (AUS) - Hallo iedereen, het Australisch Open Kampioenschap startte dinsdag met een oefenwedstrijd, Yannick en Morgan konden toen niet deelnemen. Woensdag werden er 2 wedstrijden gevaren, de jongens moesten met pijn in hart vanop een motorboot toekijken...
Woensdagavond mochten we de boten uit de container halen in de haven in Adelaide en naar de club brengen, tot laat in de avond bezig geweest om `Scheetje` zeilklaar te maken voor de wedstrijden van vandaag.

Dit kampioenschap wordt helaas nu als een pure training beschouwd, resultaat halen is zo goed als onmogelijk. Yannick en Morgan konden vandaag, donderdag eindelijk hun eerste stappen op het Australische water wagen. De haaieschrik is er nog, maar er wordt een maximum aan `rescue` voorzien, de wedstrijdbaan wordt als het ware afgesloten met bootkracht, en constant een helikopter boven de baai die de eventuele haaien beter kan zien.

Gisteren moesten alle zwemmers uit het water, er zwom een groep haaien iets verder langs de kust. de organisatie hier doet er alles aan om de zeilers zo goed als ze kunnen te beschermen. er bestaat een systeem, een soort sonor, die je in het water moet doen en dat zou de haai op een afstand houden. Een kennis van ons hier verkoopt die dingen, wij hebben hem in contact gebracht met de organisatie en ze hebben 3 sonors gekocht om de baan sharkfree te houden. Dat is toch een geruststelling.

Om 10.30h was de 3e wedstrijd van het kampioenschap, de eerste voor onze jongens. een kleine 2bft. na 2 algemene terugroepen stond de blackflag.(als je dan te vroeg over de startlijn gaat wordt je zonder pardon uitgeschakeld)
Bel 9453 leek een goeie start genomen te hebben, (naderhand bleek dat ze dus te vroeg waren) ze zeilden een mooi eerste kruisrak, kwamen als eerste aan de bovenboei. Dit gaf de jongens een goed
gevoel. Het spirak was iets minder en ze verloren 3 plaatsen. In het 2de kruisrak konden ze de anderen niet meer inhalen, integendeel ze moesten nog een plaats afstaan. Het laatste kruisrak voeren ze perfect af, maar konden geen plaatsen meer inhalen, ze eindigden dus 5de, maar door die blackflag telt deze wedstrijd niet.

Tijdens de 2e race van vandaag stond
er iets meer wind, een 3-4 bft. Yannick en Morgan
namen weer een hele mooie start en voeren de ganse
wedstrijd aan kop. Al bij al een mooie dag voor de Belgen. De jury is heel streng op het water, bij de minste beweging wordt er gefloten en moeten er strafrondjes gedraaid worden. Een talrijke vloot, 85 deelnemers.

groetjes,
van downunder
michel,marielle,yannick en Morgan

We houden je op de hoogte van verder verloop, meer info
opAdelaide Sailing Club

foto © Adelaide Sailing Club

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: