UIT DE KUIP:<br>Yannick en Morgan - WK Cadet<br>Nieuwsbrief 4

ADELAIDE (AUS) - Vrijdag 24 dec. een goeie 4-5 bft, grote golven, lekker zonnetje, dit zijn de weersomstandigheden waar we voor kwamen, Yannick en Morgan zijn in hun sas. 1e wedstrijd van de dag om 10.30h,meteen een goeie start. Lefebvre-Good liggen in 3e positie aan de bovenwindse boei, 2 Engelsen op kop. de spinakker van onze jongens staat in no time en ze halen meteen de Engelsen in, aan de volgende boei liggen ze 2de. GBR 8515 ligt ongeveer 300meter voor. Die jongens gaan als een trein tijdens de spirakken.
De wedstrijdbaan lag er vandaag veel beter in dan gisteren, toen werd er enkel voor de wind gezeild, geen halve wind. Vandaag wel en dat is veel beter. In het laatste kruisrak liggen Yannick en Morgan nog steeds 2de, Ze varen perfect op de shiften en kunnen zo de Engelse jongens pakken, ze finishen 1.

Tijdens 2de wedstrijd komt de wind nog wat door. `Scheetje` ligt 5de aan de bovenboei, 3 Engelsen en 1 Australier voor hen.tijdens het spirak kunnen ze niemand inhalen, maar het volgende kruisrak plaatsen ze zich in de 4e positie. Net als in de vorige race zeilen onze jongens een perfect laatste kruisrak en kunnen nog 3 boten inhalen, ze eindigen 2de. Een mooie dag voor Yannick en Morgan.

Tussen de wedstrijden hebben ze even gekapseisd, we zagen Morgan nooit eerder zo snel weer in de boot klimmen!!

We houden je op de hoogte van verder verloop, meer info
opAdelaide Sailing Club

foto © Adelaide Sailing Club

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: