UIT DE KUIP:<br>Yannick en Morgan - WK Cadet<br>Nieuwsbrief 5

ADELAIDE (AUS) - Hallo iedereen, zalig kerstmis! Voor ons een vreemde
kerst met veel zon. Kerstavond was heel gezellig bij vrienden van hier in prachtig huis in Adelaide Hills, kerstmannetje heeft de jongens goed verwend, Morgan heeft een prachtige reis(zeil)zak gekregen, handig voor de terugkeer.
25december was lay-day, we hebben volop genoten van verse zeevruchten in de tuin, heerlijk. vandaag zondag 26 december zetten we het Australisch kampioenschap verder.

Yannick en Morgan startten op het snee van het mes en nemen de leiding samen met onze tsjechische vriend (Europees kampioen 2003) Nederlander Remy Oomens volgt hen op een veilige afstand. Het wordt een duel tussen CZE 9470 en BEL 9453. Lefebvre-Good mogen een 3e overwinning op hun naam schrijven. Iedereen vaart binnen om te lunchen en vooral om de start van de legendarische Sydney - Hobart race live op groot scherm in de club mee te maken. Wanneer je je ogen sluit zou je zweren dat je in een Belgisch cafe naar een voetbalmatch zit te kijken, die australiers zijn echte zeilfanaten.

Terug naar ons kampioenschap, de 2de wedstrijd van de dag, 8ste in totaal. Yannick en Morgan schieten weer als een pijl uit een boog over de startlijn. het eerste kruisrak nemen ze enkele foute beslissingen en komen als 5e aan de bovenboei. ditmaal is het Remy Oomens aan de leiding gevolgd door 2 engelsen dan de broer van Remy, Sven Oomens en dan Yannick en Morgan. Tijdens het spirak kunnen ze niemand inhalen. Het 2de kruisrak moeten ze nog 3 plaatsen inboeten en komen in 8ste positie aan de bovenboei. Remy houdt de leiding. In het volgende spirak slaagt Scheetje erin 2 boten in te halen, dus 6 in totaal. Het laatste kruisrak naar de finischlijn zeilen ze weer perfect en kunnen nog 2 plaatsen naar voor opschuiven. Net voor de finish zitten ze in driestrijd met een Engelse boot en de Tsjech, die laatste kunnen ze nog achter zich houden, maar de Engelse moeten ze laten gaan. Ze eindigen 4, Remy Oomens wint deze manche.

Morgen nog 1 wedstrijd en dan 2 dagen meeting voor het WK.

Wordt vervolgd, zonnige groetjes, marielle,michel, yannick en morgan.

Adelaide Sailing Club

WK Cadet 2004 Dolfijn

foto's © Floris Wijnbergh

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: