60ste Rolex Sydney Hobart Yacht Race van start

  • Author: Ice
    Date: ma, 27/12/2004 - 13:37

SYDNEY (AUS) - Onder een staalblauwe hemel is op 26 december de 60ste editie van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race gestart. Een 628 mijl lange offshore met een titanenstrijd om de Line Honeurs tussen de supemaxis KONICA MINOLTA, SKANDIA en NICORETTE.
Bij de kleinere schepen boekt 2003 winnaar, FIRST NATIONAL REAL ESTATE, goede winst tijdens het reach rak. Ze hebben hun First 40.7 ingeruild voor een gloednieuwe First 44.7. "We had a good run last night but we have been expecting the change and now it’s really come," vertelt crewmember Carl Craaford. "Michael Spies is at the wheel and he is very busy at the moment. We are being hammered with 35 knots (of wind)." Op dit ogeblik vechten ze op nog geen 1.6 mijl een nek aan nek race uit met CHUTZPAH (Sydney 38)

Ondertussen hebben reeds 17 jachten officieel opgegeven wegens materiaalbreuk, verwondingen of zeeziekte en zoeken beschutting in Twofold Bay te Eden.

Frederique de Mesel een Belgische deelnemer zeilt de Sydney Hobart race aan boord van de Mumm 36 ABOTT TOT in de IRC divisie C. Net voor de start ziet mijn zeilvriend nog de kans om een e-mail te zenden:

"Drie uur voor de start vind ik nog tijd om een berichtje te sturen uit Sydney. De boot is er klaar voor en de bemanning vol vertrouwen. Het weerbericht ziet er niet fantastisch uit en het zal vree koud en nat worden met wind tot 50kn uit het zuiden! Dat belooft voor Bass strait! De boot is te volgen via Yachttracer. Een internationale bemanning, een Noor, Braziliaan, nen Belg een Nederlander en 5 Australiers zal proberen zo hard mogelijk naar het zuiden te racen!"

"Iedereen die denkt in Australie voor het goeie weer te komen is mis want de temperatuur zal niet boven de 10graden komen eens in Bass strait, hagel en stortbuien zijn ook voorzien… Hopelijk kan ik een verslagje schrijven na de race en voor iedereen een happy Newyear en beste wensen voor 2005."

www.rolexsydneyhobart.com
www.regattanews.com

foto's © Daniel Forster

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: