Eerste Micro Magic modelboten zeilwedstrijd in Zeeland

ZIERIKZEE (NED) - 18 december 2004, MicroMagic Zeeland vaart in Zierikzee een modelboten zeilwedstrijd. Micro Magic Zeeland was vandaag te gast bij de WV Zierikzee. Zij hebben sinds mei dit jaar een nieuw clubhuis wat werkelijk een prachtige accommodatie is. We zijn erg gastvrij ontvangen. Er was gezorgd voor heerlijke erwtensoep, koffie en een biertje dus ook dat liet niets te wensen over. Het bleek deze dag echt Zeeuws decemberweer, met andere woorden, koud en winderig, maar gelukkig wel droog.

Om 12 uur zijn we begonnen met het uitleggen van het parcours. Henk Botterweg heeft me door het havenkanaal gevaren zodat we de boeien, verzwaard met een flinke baksteen, te water hebben gelaten.

Vanaf een uur of kwart over twaalf kwamen de eerste deelnemers aan. Nadat we een proefrondje hadden gevaren en er een paar boten wat moeite bleken te hebben met de stormachtige wind hebben we besloten om het parcours een flink stuk kleiner te maken en te proberen een beetje in de luwte van de het clubhuis te varen. De windmeter in het clubhuis gaf toen een windkracht 7 aan...

Uiteindelijk hebben we toch nog prima kunnen varen. Het aantal deelnemers was door de storm wel wat kleiner geworden.
Er was één deelnemer met een speciale stormtuigage en dat was de Ned 633, Daan Schutte. Die was sneller dan alles en iedereen. Hij was ook de enige die buiten de luwte van het clubhuis kon varen. Hiermee is natuurlijk het nut van het hebben van verschillende tuigages weer eens overduidelijk aangetoond.
Vooral het halftuig waar hij in het begin mee voer oogstte wat meewarige blikken van de overige deelnemers. Die maakten echter heel snel plaats voor oprechte bewondering toen de 633 al planerend een streep trok door het water van het havenkanaal. Er zullen wat tuigjes geknutseld worden in Zeeland deze winter....

Door de harde wind hebben we wat minder wedstrijdjes kunnen varen maar we hebben een hoop lol gehad en zeker weer een boel opgestoken, mensen leren kennen en gewoon een leuke middag gehad.

Henk en de rest van WV Zierikzee, nogmaals bedankt en ik hoop dat we nog eens terug mogen komen!

Micro Magic

Micro Magic eerste zeilwedstijd in Zierikzee

Ice schreef:
Op dit moment zijn er 4 zeilnummers uitgegeven in België. Om dat aantal wat te laten groeien is het interessant om demomiddagen in België te organiseren. Mochten er Clubs in Vlaanderen interesse hebben aarzel dan niet om Jean-Paul de Jonge te contacteren.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: