UIT DE KUIP<br>Terugblik seizoen Team Pandion 2004

Het jaar 2004 is bijna voorbij. Voor Team Pandion was het een seizoen met hoogte- maar helaas ook dieptepunten.
Onze beide schepen zijn veel op het water geweest en hebben diverse wedstrijden gevaren.
De Maxfun heeft een veelbewogen jaar doorgemaakt. Tijdens de eerste wedstrijden hadden we de snelheid niet te pakken, hier waren de resultaten dan ook naar. Helaas stonden we telkens net naast het podium.
Maar na de zomerstop ging het anders, een vierde bemanningslid werd aangetrokken en tijdens Breskensweek voeren we een mooie tweede plek, het jaar werd afgesloten met een hard bevochten 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap.

De Beneteau heeft eveneens veel moeilijkheden gehad. Bemanningswisselingen gaven directe problemen mbt snelheid en boathandling, dit leidde tot tegenvallende resultaten. Naast deze problemen hadden we te maken met veel schade en materiaalpech. Zo kwam er tijdens de North Sea Regatta een Maxfun 35 naar binnen varen en tijdens het Nederlands Kampioenschap vond een tegenstander het nodig om de zeereling mee te nemen met zijn tuigage. Positief punt is dat de bemanning de snelheid heeft gevonden. Dit geeft een goed gevoel en men heeft zin in komend seizoen.

Voor komend jaar staat er het een en ander te gebeuren. De twee schepen zullen meer gaan samenwerken en proberen zo weer hoge ogen te kunnen gooien. De Maxfun bemanning zal weer op de Beneteau gaan varen en de Maxfun bemanning zal worden aangevuld met mensen van de Beneteau. Op deze manier hopen we telkens de beste mensen op de twee schepen te hebben voor het beste resultaat. We zijn gemotiveerd en hebben zin in 2005!
Ook zal de Maxfun verschijnen op een buitenland wedstrijd. We bekijken de mogelijkheden voor het Europeesch Kampioenschap Sportsboat in Triest en/of een groot evenement op het Gardameer. Hierover laten meer.
Houd onze TEAM PANDION website in de gaten voor meer nieuws en plannen waar ik nu nog niet zoveel over kan melden.

Verder zijn we momenteel bezig met selectiedagen om gemotiveerde en goede bemanningsleden te werven. Half januari zullen we met de nieuwe bemanning beginnen met trainen om op tijd klaar te zijn voor de van Van Uden Reco Cup op 23 en 24 april.

Wij willen iedereen bedanken voor alle steun en hulp en wensen u:

Fijne Feestdagen en het allerbeste voor 2005!!!!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: