Belgische delegatie WK Cadet zeilers aangekomen in Adalaide

ADELAIDE (AUS) - Eergisteren is de rest van de Belgische delegatie aangekomen om de Belgische driekleur te verdedigen op het wereldkampioenschap cadet in Adelaide (AUS).
Na een verfrissende duik in het zwembad hebben we met zijn allen de container uitgeladen, gelukkig geen cadetten beschadigt, enkel de Zodiac heeft last van een klein gaatje. Na het leeghalen van de container en een reis van 28u had iedereen wel last van de jetlag, vroeg gaan slapen was de boodschap.
Einde dag 1 down under.

Gisteren 26 december hebben we dan eindelijk kunnen trainen terwijl Yannick presteerde op de Open Australische kampioenschappen. Geen makkelijk water, met eb en vloedstroom en korte steile golven. Het was duidelijk even geleden voor de cadetters wegens de examens en feestdagen, maar na enkele uurtjes kwam de routine gelukkig terug. Ze hebben tot 16u getraind, dan de boten afgetuigd en een briefing gekregen. Nadien nog wat gezwommen, aan tafel voor het avondmaal en dan ‘t bed in.

Vandaag 27 december werden de Belgen verwacht op de meting, dus om 11u iedereen present met de hoop dat we in de namiddag nog wat konden gaan trainen.
Jammer dat de Aussie meters van wacht niet al te snel waren, zodat we rond 16u hebben beslist meden door de 6 Beaufort dat we niet meer gingen zeilen.
De schrik na het ongeval met de haai, hier 100m van het clubhuis, zit er nog in; niet enkel bij de organisatie maar ook bij de zeilers.

De Belgische WK Cadet zeilers:

9453 Yannick Lefebvre en Morgan Good
8518 Quinten Lauwers en Sam Vynckier
8426 Camiel Van Noten en Jules Greeve
8909 Roger De Munck en Thomas De Somer
9136 Alexander Van Riet en Charlotte Lauwers
9149 Philip Van Riet en Caroline Pelckman

Adelaide Sailing Club

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: