TEAM ABN AMRO:<br>Eerste Volvo 70 op transport

LELYSTAD (NED) - Op 28 december was de eerste van de twee TEAM ABN AMRO Volvo 70 hi-tech racejachten voor het publiek zichtbaar. De boot vertrok die dag op transport vanuit Schaap Ship Care met als eindbestemming de haven van Portimao te Portugal. Daar zal de nieuwe VOR 70 de komende zeven maanden getest en verbeterd worden voor de daaropvolgende trainingen in voorbereiding van de Volvo Ocen Race 2005-2006.

Dit is de eerste Volvo-70 die de wereld te zien krijgt. De race gaat in november 2005 vanuit Galenxia, Spanje van start. De boot van 70 voet is tien voet (bijna drie meter) langer dan haar voorgangers in de vorige Volvo Ocean Race en is nu bovendien uitgerust met een hydraulisch bediende kantelende kiel.

30/12/04: VIDEO UPDATE
Vond je het te koud en te vroeg om naar Lelystad te trekken om de unveiling van de ABNAMROVOLVOOCEANRACERNUMMEREEN bij te wonen dan hebben we voor de Clubracer lezers de ABN AMRO 1 unveiling beelden ( .wmv 17.9Mb) ingeblikt klaar staan.

foto's boven © ABN AMRO Bank

UPDATE:
foto onder © Jean-Paul de Jonghe

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: