GOOFY RACES:<br>ruim 100 zeilschepen op de Oosterschelde

COLIJNSPLAAT (NED) - Met rustig najaarsweer streden ruim 100 zeilschepen op de Oosterschelde voor Colijnsplaat om de ereplaatsen in de Goofies race van december 2004. Het aantal deelnemers lag voor de tweede achtereenvolgend maand boven de 100 waarmee opnieuw een record werd gevestigd. Niet alle schepen slaagde er in op een juiste manier te starten. Schipper Marc de Baecke van het jacht de Trojan liep vlak voor de start bij afgaand water vast voor de haven. Lijdzaam moest hij toezien dat alle schepen startte en hem tenslotte weer voorbijvoeren om te finishen. Pas een uur na de finish van het laatste schip kwam het schip zonder schade of hulp weer los.

Door het grote aantal schepen waren de Goofen genoodzaakt om in vier groepen te laten starten. Alleen op die manier kon een enigszins geordende start worden geregeld. De finishploeg had ook een hele klus: In zeer korte tijd moesten 105 schepen worden genoteerd.

De uitslagen waren als volgt

In de Ims 1
won Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE 3 (BH 41)
2e werd Frans de Vries Lensch uit Rotterdam met zijn schip de STORTEMELK (X 43)
3e plaats was voor het schip de XIPHO (IMX 45) van de Worhman Brothers en Team Clubracer.be

Ims 2,3 en 4
won Kees de Ridder uit Waddinxveen met de ALDEBARAN V (J 35)
2e werd Joost Nijpels uit Kappelle (B)met de AMIGA (First 36.7)
3e werd Lennard van Oeveren uit Goes met de XANADU (First 36.7)

in ORC-Club
won het schip KOEKS GANG met schipper Luc Feremans uit Schilde (B) 2e werd de ALIZ 6 (te Koop) van schipper van der Pol uit Eindhoven 3e werd JANTJE UUT DE KACHEL (J 24) met schipper Jon Boen uit Middelburg

In de ongemeten schepen
won EMILE van Hemeldonck uit Selem (B) met zijn Spookschip
2e werd schipper Jan Goderis uit Antwerpen (B) met het schip de VINCI 3e werd Andries Wams uit Wolphaartsdijk met het schip CROSROADS

Om iedereen in de gelegenheid te geven om uit te slapen na de viering van oud en nieuw worden de volgende Goofies wedstrijden gehouden op 8 januari 2005.

Over de Goofies Races:
De Goofies races worden al ruim 20 jaar in de winter gevaren op de Oosterschelde voor Colijnsplaat op iedere 1 zaterdag van de maanden oktober tot en met april. De wedstrijden vinden hun oorsprong in een weddenschap tussen twee schippers die beide Goof heette en een zelfde type schip bezaten. Na een aanpassing aan een van de schepen spraken ze af om iedere maand tegen elkaar te gaan zeilen om uit te maken welk schip nu het snelste was. Andere schippers gingen mee varen en daaruit zijn de Goofies races ontstaan.

De uitslagen in detail:
IMS 1
IMS 2, 3 en 4
ORC-Club
Ongemeten
First 31.7

ROARK & OXYGEN in pre-start manoeuvres
Goofy Race Finish

FOXY, FANION & SATORI
Foxy Fanion Satori

van L naar R: STORTEMELK, TOUCH OF GLORY, XIPHO & CHECKMATE III

SAMANTAGA

Drukke finish voor Colijnsplaat

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: