Stormnacht gooit zeiljacht van 50 voet op dijk

  • Author: Ice
    Date: zo, 01/02/2004 - 02:00

COLIJNSPLAAT (NED) - De storm die vannacht over de Benelux raasde heeft redelijk wat schade aangericht. Er werden pieken tot 100 kilometer per uur vastgesteld. Op zee kregen de ongelukkige een dikke windkracht 11 over hun hoofd.

In de jachthaven van Colijnsplaat sloeg een zeiljacht van 50 voet los. Zij ging ‘s nachts op drift waarna ze uiteindelijk op de dijk belandde.

’s Ochtends omstreeks 10u15 werd zij bij hoog water terug vlot getrokken met behulp van de havenmeester sleepboot en de lieren van de Checkmate III (zie video)

foto boven © Tomdooley
foto onder © Clubracer

Video: hier klikken (Quicktime 4.25Mb)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: