Stormnacht gooit zeiljacht van 50 voet op dijk

  • Author: Ice
    Date: zo, 01/02/2004 - 02:00

COLIJNSPLAAT (NED) - De storm die vannacht over de Benelux raasde heeft redelijk wat schade aangericht. Er werden pieken tot 100 kilometer per uur vastgesteld. Op zee kregen de ongelukkige een dikke windkracht 11 over hun hoofd.

In de jachthaven van Colijnsplaat sloeg een zeiljacht van 50 voet los. Zij ging ‘s nachts op drift waarna ze uiteindelijk op de dijk belandde.

’s Ochtends omstreeks 10u15 werd zij bij hoog water terug vlot getrokken met behulp van de havenmeester sleepboot en de lieren van de Checkmate III (zie video)

foto boven © Tomdooley
foto onder © Clubracer

Video: hier klikken (Quicktime 4.25Mb)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: