Stormnacht gooit zeiljacht van 50 voet op dijk

  • Author: Ice
    Date: zo, 01/02/2004 - 02:00

COLIJNSPLAAT (NED) - De storm die vannacht over de Benelux raasde heeft redelijk wat schade aangericht. Er werden pieken tot 100 kilometer per uur vastgesteld. Op zee kregen de ongelukkige een dikke windkracht 11 over hun hoofd.

In de jachthaven van Colijnsplaat sloeg een zeiljacht van 50 voet los. Zij ging ‘s nachts op drift waarna ze uiteindelijk op de dijk belandde.

’s Ochtends omstreeks 10u15 werd zij bij hoog water terug vlot getrokken met behulp van de havenmeester sleepboot en de lieren van de Checkmate III (zie video)

foto boven © Tomdooley
foto onder © Clubracer

Video: hier klikken (Quicktime 4.25Mb)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: