ORANGE 2 vertrekt op woensdagochtend 18 februari

  • Author: entityone
    Date: ma, 16/02/2004 - 02:00

Sinds vorige zaterdag ligt de Orange van Bruno Peyron in Lorient te wachten op een gunstig weervenster om bij Ouessant van start te gaan voor een recordpoging 'rond de werld' in het kader van de Jules Verne Trofee. Vanmiddag heeft Roger Badham, de Australische meteoroloog waarop Peyron beroep doet bij zijn routeplanning, het groene licht gegeven voor een vertrek op woensdagochtend tussen 5 en 13 uur. Boot en bemanning vertrekken dinsdagavond uit Lorient om in de buurt van de startlijn stand-by te blijven.

De Orange is de 36,8 meter lange nagelnieuwe maxi-cat waarmee Bruno Peyron zijn huidig record (64 dagen en 8 uur) naar het rijk der fabelen wil verwijzen. "55 dagen moet theoretisch mogelijk zijn met deze nieuwe generatie schepen", volgens de schipper, "alsook een nieuw 24-uursrecord van meer dan 700 zeemijl." Niet onmogelijk met 1100m² zeiloppervlak op ruimwindse koersen...

Volg de Orange 2 (in Frans of Engels) via www.catamaran-orange.com.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: