IJspegel met Delft Challenge

SCHEVENINGEN (NED) - Na de voorgaande week veel getraind te hebben, was het tijd zondag 15 februari tijd om eens te kijken of al dat werk ook wat opgeleverd had. We hadden een ander grootzeil, het oude was dinsdag ochtend tijdens de training weer gescheurd (vorige IJspegel was een scheur in het grootzeil de reden om op te geven). Ook hadden we nieuwe crewshirts voor de uitstraling, dus eigenlijk kon er niets meer misgaan.

Weinig wind
Om de Mumm met weinig wind aan de praat te houden is gewichtstrim heel belangrijk. Om te zien of we dat goed doen, kunnen we ons gelukkig meten met de Colors van Radboud Crul en de Silicon Theatre, allebei ook Mumm 30’s.
Bij de eerste wedstrijd leek het erop dat rechts het meeste te halen was. Er stond daar wel wat meer stroom tegen, maar ook duidelijk meer wind. Na de start vulde het links toch nog op en dook iedereen toch maar de kust in. Alleen de Next en de Colors bleven meer in het midden. Aanvankelijk leek links goed te betalen. Helaas was iedereen druk met elkaar bezig en overvoeren we met zijn allen de boei. Wij, de Satori, de Havoc en de Silicon konden netjes achter de Next en de Colors aansluiten. In het voordewindse rak konden we de achterstand niet goedmaken en een ietwat warrige onderton ronding vergrootte de afstand tot de eerste 3 nog meer. De voorsprong op de Havoc en de Silicon kon wel worden vergroot, maar bleek uiteindelijk niet genoeg om op rating een goede einduitslag te krijgen. We werden zesde.

Frontje
Voor de tweede wedstrijd kwam er een frontje over leek het nog even alsof we ook nog een wedstrijdje met meer dan 8 knopen wind zouden krijgen. Dit was helaas niet het geval. Onze wedstrijd was beslist bij de bovenboei: toen we die raakten... Nadat we ook nog een aanvaring hadden bij de onderboei en dus weer konden draaien leek het helemaal einde verhaal. De wind zakte er echter uit en kwam als eerste weer aan onze kant terug, maar de wedstrijd werd afgebroken.
Het sparren met de andere Mumms en de Futuro op zaterdag gevolgd door de wedstrijden van zondag heeft er wel voor gezorgd dat wij erg veel geleerd hebben dit weekend. Volgende keer zijn we er weer bij!

Meer info ijspegel races:
www.ijspegel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: