Orange 2 uit de startblokken | foto update

  • Author: entityone
    Date: wo, 18/02/2004 - 02:00

Vanmorgen om 8u41 vloog de Orange 2 bij het Île d'Ouessant tegen 26 knopen door de startlijn van zijn Jules Verne-recordpoging. Gisteren net voor het vertrek monsterde Hervé Jan nog af "om persoonlijke redenen", en werd vervangen door Nicolas Pichelin (zat ook aan boord van de "Club Med") en Eduardo Valderas, die de zorg voor de boord-informatica op zich neemt. Deze extra man meer (ze zijn nu met 15 aan boord) heeft geen gevolgen voor het gewicht: "we haalden hier en daar uit een paar zakken wat overbodige dingen uit merkte Bruno Peyron op.

Pittig detail: Orange heeft maar voor 60 dagen eten bij. "En een extra zakje waarmee iedereen 5 of 6 dagen kan overleven", volgens Jean-Bapriste Epron, de verantwoordelijke voor de bevoorrading.

foto's © G. Martin-Raget/Orange

www.catamaran-orange.com

Meer foto's van de weddenschap tegen de tijd op:
www.martin-raget.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: