Jules Verne Trophy | Orange 2 terug naar huis

  • Author: Ice
    Date: vr, 20/02/2004 - 02:00

Om 6u00 vanmorgen ontstond er een technisch mankement aan boord van de gloednieuwe Orange 2. Zo erg zelfs dat Bruno Peyron de beslissing nam om de recordpoging tijdelijk te staken en terug te keren naar de thuisbasis in Franrijk.

In de eerste 24u hadden ze al meer dan 580 mijl afgelegd met een gemiddelde snelheid van 25 knopen. Nu moeten ze diezelfde afstand overdoen met de wind pal op de neus.

Bruno Peyron is ervan overtuigd dat ze de recordpoging zullen hervatten in zo’n kort mogelijk tijd omdat de omstandigheden ideaal zijn.

Bruno Peyron : "what happened does not allow us to
continue racing, and we're still close enough to home to come back
quickly, have this problem fixed, and take another start. The real concern is that we were sailing in exceptional sea and wind conditions, downwind, and now we'll have to come back upwind against 35 knots of breeze"

foto © Gilles Martin-Raget

Meer info: www.maxicatamaran-orange.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: